Traktatie: snoepsushi

snoepsushiHiep en Hoera moest wel twee keer kijken toen ze deze foto onder ogen kreeg. Het leek op sushi, maar wat een rare kleuren. Dat komt omdat het sushi is gemaakt van snoep! Mirjam, de moeder van Yenthe uit Vlissingen vertelt.

„Yenthe is dol op echte sushi dus die wilde ze graag trakteren voor haar tiende verjaardag. Maar omdat dat niet echt praktisch is en de meeste kinderen daar niet blij van worden, moesten we iets anders bedenken. Aangezien ons hele creatieve bestaan van Pinterest komt, kwam dit idee hier ook vandaan. Wel wat aangepast naar de eigen wensen natuurlijk.” Mirjam en Yenthe hadden wel een uurtje nodig om uit te vogelen hoe je nou het handigst een sushi in elkaar zet. „Maar toen we eenmaal de handigheid te pakken hadden, ging het best makkelijk.”

Suikergoed
Het is niet echt een gezonde traktatie. Mirjam: „Inderdaad, wel veel suikergoed, maar ja een feestje met alleen wortels en appels is geen feestje… Al is dat nog zo verantwoord. Ik moet wel zeggen dat er een aantal sushi’s tussen zaten die van ‘gezond snoep’ waren. Dat snoepgoed kwam bij de Zonnatura afdeling vandaan… Je weet wel snoep zonder toegevoegde suikers enzovoort.”

En hoe werd er op school gereageerd? „De reactie’s waren erg leuk. De leraren vonden het er vooral leuk uitzien en de kinderen vonden het erg lekker.” En Yenthe? „Die vond het leuk dat ze op deze manier toch haar lievelingseten kon trakteren…”

Ingrediënten
Voor wie ook snoepsushi wil maken, dit zijn de ingrediënten: Engelse drop, zure matten, spek, dropvisjes, andere snoepvisjes, dropveters, gekleurde staafjes (kan van alles zijn) snoeplijm om sommige dingen vast te zetten („die maakten wij van poedersuiker en water”).

Succes!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s