Feestje in de soep: We waren zo door het programma heen!

feestvarken

Toen Chris 5 jaar werd, maakten Inge en haar man Arie uit Oud-Beijerland kennis met de wereld van kinderfeestjes. Ze hadden zich goed voorbereid. Tenminste, dat dachten ze…

“We hadden een heel (tijds)-programma opgesteld om zeven guppy’s in de leeftijd van 5 en 6 jaar gedurende de middag te entertainen”, vertelt Inge. “Na het uitpakken van de cadeautjes -rats rats papier eraf en op naar het volgende cadeautje – waren wij na vijf minuten klaar om te beginnen met het versieren van een eierkoek. Iets wat toch zeker wel een half uur zou moeten gaan duren.” Niets was minder waar: “Binnen 10 minuten was de eierkoek versierd en opgesmikkeld. Het programma liep genadeloos in de soep,” weet Arie zich nog goed te herinneren.

Tranen

Inge: “Het was tijd voor een beetje actie. Elk kind kreeg een ballon aan zijn voet gebonden. Het was de bedoeling om bij elkaar de ballon kapot te trappen. Wat leuk, dachten wij. Tot de tranen begonnen te vloeien. De kinderen snapten de bedoeling niet, dus deden wij het idee wel even voor. Maar ze vonden die knallen helemaal niet leuk! En daarbij: het was toch zonde om de ballonnen kapot te maken!, haha”

Arie vervolgt: “Nadat de kinderen ‘gewoon’ met de ballonnen hadden gespeeld en heel veel plezier hadden, gingen we door naar het volgende programmapunt: met WC-rollen moesten de kinderen zichzelf als een mummie inpakken. Maar ook hier stagneerde het programma hopeloos. Uiteindelijk hebben wij ons maar inlaten pakken en hebben we met WC- papier door de kamer gegooid.”

Rust

Een mooi rustmoment in het programma was het kleuren van een kleurplaat van Spiderman. Iedereen kreeg wat te drinken en een snoepje.

Maar al gauw was het daarna tijd voor actie. Inge: “We hadden een bak met waterballonnen gemaakt, die konden ze kapot gooien. Iets wat ook weer binnen 5 minuten gepiept was.  Toch bleek water en buitenspelen een goeie combi.”

“Al met al was het een enerverende middag. Een planning die in de eerste vijf minuten al in de soep liep, bleek een goede les voor de komende kinderfeestjes. Kinderen vinden het geweldig om naar een feestje te komen. Zorg voor wat spelletjes, maar laat ze vooral gewoon lekker met elkaar spelen,” besluit Arie.

Wil jij ook je verhaal over een kinderfeestje dat niet helemaal liep zoals je van te voren gedacht had kwijt aan Hiep en Hoera? Mail dan naar: info@hiepenhoera1@gmail.com en Merike neemt contact met je op!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s