Met je ridder en prinses naar een heus slot (boekrecensie Kidsgids)

KIdsgids

De Kidsgids Verjaardag met als ondertitel ‘de wegwijzer voor feestend Nederland’ laat zien waar je naar toe kan gaan om je kinderpartijtje te vieren. Het is dus voornamelijk een gids voor kinderfeestjes buitenshuis. De gids is verdeeld in verschillende thema’s, namelijk: Bij de dieren (bijv. dierentuin), Actief binnen en buiten (bijv. kanoën), Creatief (bijv. zeep maken), Theater & Spektakel, Musea en Feestkisten en verjaardagstips. Dat laatste thema kan ook voor thuis.

De Kidsgids is een superhandig en overzichtelijk boekje. Hij stamt weliswaar uit 2007, maar het boekje wordt nog steeds verkocht bij bol (8,95 euro). Een korte steekproef leert dat de (meeste) activiteiten nog steeds worden aangeboden, alleen zijn sommige prijzen en of websites hier en daar wat aangepast. Maar Google is in zo’n geval zeer behulpzaam. De prijzen variëren van gratis tot boven de honderd euro (de prijs hangt natuurlijk ook af van het aantal kindjes)

Er worden talrijke activiteiten aangeboden, maar een keuze moet gemaakt worden. Omdat Hiep en Hoera momenteel het thema prinsessen en ridders behandelt, pikken we er een paar in deze lijn uit.

  • Het ultieme ridderfeestje wordt natuurlijk gehouden in een slot. In het Muiderslot in Muiden worden echte ridder- en jonkvrouwenfeestjes gehouden met een echt ridderverhaal, verkleedpartijtjes en een speurtocht. (www.muiderslot.nl)
  • In het KinderKunstKasteel (jaja, prinsesjes haal je hart maar op) in Oegstgeest kun je samen met de kasteelvrouwe  een schatkistje maken. (www.kunstkasteel.com, dit is trouwens een ander webadres dan in de gids staat vermeld).
  • Bij de Koningin van Pieterburen worden echte hoffeestjes gehouden. Een onderdeel is de verkiezing van de discoqueen tijdens de hofdisco. (www.koninginvanpieterburen.nl)
  • Om thuis te doen: huur een prinsessenverkleedkist bij een feestwinkel, bijvoorbeeld de Kinderfeestwinkel in Amsterdam. Maar kinderen die zich liever willen verkleden in een ridder kunnen er ook hun slag slaan. (www.kinderfeestwinkel.nl)

Kortom, een handige gids die je op ideeën brengt waar je anders nooit op was gekomen.

 

 

Advertenties

2 thoughts on “Met je ridder en prinses naar een heus slot (boekrecensie Kidsgids)

  1. Pingback: Prinsessen- en riddersfeest: een overzicht | Hiep en Hoera

  2. De KidsGids lijkt me echt een ontzettend handig boekje. Het is altijd lastig om een leuk/origineel kinderfeestje te bedenken, dus ga hem bestellen 😉 Zelf niet in het bezit van een auto, waardoor ik genoodzaakt ben om van het Openbaar Vervoer gebruik te maken. Een activiteit bij een treinstation ofzo zou dan erg handig zijn (staat er vast in). Voor andere die geen auto hebben heb ik nog wel een handige plek gevonden, waar regelmatig een aanbieding langskomt. http://goedkoop-treinkaartje.nl/ns-korting-actie

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s