Gezonde traktaties plus GRATIS traktatieboekje

appelHoera, 2016 is officieel begonnen! We hebben er héél véél zin in, want er staan ontzettend leuke dingen op stapel. Later meer over onze plannen, maar eerst moeten we natuurlijk één van onze goede voornemens inlossen; we gaan het jaar inluiden met gezonde traktaties.

Laat het Voedingscentrum hier nu heel leuk op inspelen met een Traktatieboekje. Het staat vol met gezonde traktaties. Van een zebra-appel (super makkelijk, maar ziet er heel creatief uit, zie foto) tot een roze prinsessenshake (hé valt dat even leuk in het thema!) tot een enorme traktatietaart. Kortom, voor ieder wat wils.

Daarnaast heeft het Voedingscentrum spelletjes verzameld die je kunt doen om groente en fruit onder de aandacht van de kinderen te brengen. Klinkt saai, maar dat is het allerminst. Wat te denken van Tuinboon-tikkie. Alleen de naam al! Wat je dan doet? Kies een kleur, bijvoorbeeld groen, en laat de kinderen tikkertje spelen. Degene die af is, moet een groente of fruit met de kleur groen noemen. Misschien een tuinboon? Als het kind een stuk groente of fruit met de juiste kleur noemt, dan mag het blijven meespelen, zo niet dan moet hij/zij aan de kant gaan zitten. Meer lezen over ‘gezonde’ spelletjes klik hier.

Het gratis Traktatieboekje vind je hier.

Op een gezond 2016!

Merike

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s