Hoe je van cadeautjes uitpakken een feestje maakt

cadeautjes

Foto: Studio Kisa

 

Wanneer je je kinderfeestje thuis viert is het slim om ook van de ‘standaardonderdelen’ een activiteit te maken. Dit scheelt weer in het bedenken van activiteiten voor de rest van het feestje.

Een van die vaste onderdelen is het uitpakken van de cadeautjes. Iets waar bijna elk feestje mee begint en wat je ook het liefst aan het begin doet, omdat het een boel opwinding met zich mee brengt. Je kunt alle kinderen natuurlijk gewoon hun cadeautje laten geven, dan ben je waarschijnlijk snel klaar en wordt er misschien nog wel ruzie gemaakt om wie als eerste zijn pakje mag geven. Je kunt er natuurlijk ook een spel van maken. Zo sla je twee vliegen in een klap. Ze zijn er een stuk langer zoet mee en de volgorde van geven wordt door het spel bepaalt.

Wat ik zelf eigenlijk altijd doe is de jarige vragen de kamer te verlaten en aan de gasten de opdracht geven de cadeautjes te verstoppen. Dit levert al een boel plezier op. Als alle cadeautjes zijn verstopt mag de jarige weer binnenkomen en moet gaan zoeken naar zijn cadeaus waarbij de gasten hem/ haar helpen door warm of koud te roepen. Elke keer als er een pakje gevonden wordt, wordt dat rustig in de groep uitgepakt en vervolgens wordt er weer verder gezocht, net zolang tot alle cadeautjes gevonden zijn. Je kunt dit trouwens zo moeilijk (of makkelijk) maken als je zelf wilt. Op hoe meer plekken er verstopt mag worden hoe moeilijker het spel wordt. Mijn ervaring is dat kinderen het erg spannend en grappig vinden en dat ze echt wel een tijdje bezig zijn, waardoor er ook echt aandacht voor de cadeaus en de gevers is.

Omdat we op Hiep en Hoera graag meerdere ideeën geven, heb ik ook het internet nog even afgespeurd en kwam zo nog een aantal leuke dingen tegen die ik zeker ook een keer ga uitproberen.

Zo zou je bijvoorbeeld:

  • De namen van  de gasten op kleine papiertjes kunnen schrijven en elke naam in een ballon kunnen doen. De jarige mag de ballonnen stuktrappen en het cadeautje uitpakken van degene wiens naam hij in de ballon vindt (houdt er wel rekening mee dat kleine kinderen knallende ballonnen eng kunnen vinden, dus deze is meer geschikt voor feestjes vanaf een jaar of 6.
  • Wie kent het niet: de stoelendans. Je speelt stoelendans volgens de klassieke regels. Elke keer als de muziek stopt is er een stoel minder. Het kindje dat af is mag zijn cadeautje geven en omdat de jarige zelf niet mee kan doen mag hij/zij de muziek bedienen.
  • Natuurlijk ook nog eentje speciaal voor de kleintjes. Haal uit een memoryspel evenveel setjes als er kindjes zijn. Het ene kaartje gaat in de pot het andere deel je uit. Nu mag de jarige een kaartje uit de pot trekken en benoemen, het kindje dat het setje compleet maakt mag zijn cadeautje geven.

Ook kwam ik op eenkinderfeestje.nl een gouden tip tegen waarvan ik wel eens heb gewenst dat ik hem eerder had geweten: zet op elk pakje bij binnenkomst direct de naam van de gever, zeker als kinderen wat kleiner zijn weten ze soms niet precies welk cadeautje van hun is en dat zorgt nog wel eens voor verwarring (helaas ervaring mee).

Advertenties

2 gedachten over “Hoe je van cadeautjes uitpakken een feestje maakt

  1. Pingback: In een handomdraai een superfeestje | Hiep en Hoera

  2. Pingback: Checklist voor een topfeestje | Hiep en Hoera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s