Ridders- en prinsessenknutselfeest

collage schatkist

Vandaag de allereerste gastbog van Gea Simons van Sien en co

Een super ridders- en prinsessenfeest thuis nog leuker maken? Laat de kinderen dan lekker knutselen. Op Pinterest zijn veel ideeën te vinden; een aantal van deze ideeën heb ik voor jullie uitgewerkt.

Schatkist

De grote schat moet natuurlijk bewaard worden in een echte schatkist. Aan de kinderen (vanaf 6 jaar) de taak om te zorgen voor een stevige en mooi versierde schatkist om de (chocolade) munten in te bewaren.
De schatkist wordt gemaakt van ijslolly stokjes, die te koop zijn bij hobby winkels. Per schatkistje zijn 60 ijsstokjes nodig. Verder zijn er ook een grote kraal, lijm, verf, een kwast en eventueel andere versieringen nodig.

Je begint met het maken van een bodem en een deksel. Een goede schatkistbewaker moet natuurlijk kunnen tellen. Voor de bodem (en later ook de deksel) worden eerst 10 ijslolly stokjes naast elkaar gelegd. Dan plak je er dwars (aan de buitenrand) 2 ijslolly stokjes op. En dat nog een keer voor de deksel.

En nu stapelen met ijslolly stokjes. Steeds dwars op de vorige worden 2 ijslolly stokjes er op geplakt. De lijm hoeft maar een beetje aangebracht te worden op het kruispunt van de stokjes. Als de 60 ijslolly stokjes op zijn is de schatkist klaar en kan dit gedeelte even goed drogen. De schatkist ziet er nu nog wel wat saai uit. Tijd om te schilderen en versieren dus. Als de kinderen hiermee klaar zijn kan de grote kraal erop worden geplakt. De schatkist is klaar en de munten kunnen er in. Tip: laat de kinderen met een spel de munten verdienen, zo kunnen de schatkisten even goed drogen en hebben de kinderen de schat echt verdient.

 

Jonkvrouw hoed

collage jonkvrouwhoed

Elke prinses heeft er wel één, een mooie jonkvrouw hoed. Print het sjabloon op mooi gekleurd karton uit. Naast gekleurd karton (of dikker knutselpapier) heb je ook nog crêpe papier/lint en strasssteentjes – liefst met stickerachterkant – nodig. Elke prinses kiest haar favoriete kleur en knipt de hoed uit (prinsesjes van 4 jaar hebben hier nog wel wat hulp bij nodig). Als de hoed uitgeknipt is kan het plakrandje worden omgevouwen en  worden ingesmeerd met lijm.  Dan de hoed rond vouwen en vastplakken, je kunt de plakstrip tijdelijk vastzetten met wasknijpers tot de lijm droog is.

Zo dit was al flink werken voor de prinsessen dus tijd voor een kleine drink pauze.

Als de hoeden droog zijn kan het versieren beginnen. Aan de bovenkant worden repen crêpepapier geplakt. Lint kan eventueel ook, maar zal wat moeilijker te plakken zijn. Een jonkvrouwhoed is natuurlijk  pas echt af als er edelstenen op zitten. Echte prinsessen zijn dol op deze glitterstenen, dus laat de kinderen lekker hun gang gaan met de strasssteentjes. Vergeet niet een foto te maken van de prinsessen met hun fonkelende jonkvrouwhoeden.

Drinkbokaal

collage bokaal 2

Ridders en prinsessen houden zich niet altijd aan het programma, soms gaan ze gewoon wat sneller dan bedacht. En geduldig zijn ze ook niet altijd. Dan is het maken van een drinkbokaal een leuke opvulling van de tijd.

Voor de drinkbokaal heb je plastic wijnglazen of champagneglazen nodig en  zelfplakkende strasssteentjes in meerdere kleuren. Laat de ridders en prinsessen hun eigen drinkbokaal maken door hen strasssteentjes op de glazen te laten plakken. Zo zijn ze even lekker bezig en hebben ze daarna een mooie drinkbokaal om hun koninklijke drank uit te drinken.

Deze blogpost werd gemaakt door Gea van Sien en co, een superleuke webwinkel vol met knutselspullen speciaal voor kinderen. Wij vinden de tips hartstikke leuk en gaan ze zeker eens uitproberen. We zijn nu al heel nieuwsgierig wat ze volgende maand voor inspirerende knutselideeën voor ons heeft.

 

Advertenties

One thought on “Ridders- en prinsessenknutselfeest

  1. Pingback: Prinsessen- en riddersfeest: een overzicht | Hiep en Hoera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s