DIY: Kroon voor een ijsprinses

eindresultaat

We hebben natuurlijk aan het begin gezegd dat we niet wilden verzanden in de standaard Disneyprinsessen en dat we op ons blog zouden laten zien hoe het ook anders kan. Maar we kunnen natuurlijk niet om de immense populariteit van Frozen heen en natuurlijk gaat het uiteindelijk om wat je kind het allermooiste vindt.

Daarom vandaag op Hiep en Hoera een DIY ; hoe maak je nou een kroon in de stijl van Frozen?

ijskroon 1

Wat heb je nodig:

  • IJsblauw karton
  • Glitterpapier, sneeuwwit papier, zilverpapier en parelmoerpapier (verkrijgbaar bij de betere hobbyhandel, of online)
  • Zilveren pailletten en stickeredelstenen (daar zijn ze weer, prima te vinden bij Action)
  • Een zilverkleurige marker

We maken een kroon, dus ik heb eerst een schets gemaakt met als inspiratie ijsschotsen en die daarna uit het ijsblauwe karton gesneden (de strook karton is 25cm lang, op het hoogste punt 10 cm en op het laagste punt 5cm hoog. Je hebt ook nog een reep van 25cm lang en 5cm hoog nodig voor de achterkant). Daarna heb ik uit de verschillende materialen ijskristallen gesneden, geknipt en geponst (ponsen oa te koop bij pipoos hobbywinkel) in verschillende maten en vormen.

ijskroon 2

Toen heb ik er voor gekozen met een zilveren marker de omtrek van de kroon te volgen zodat ik alvast een chique randje had. Daarna volgt het leukste, maar ook het moeilijkste gedeelte van deze DIY: net zo lang schuiven en proberen tot je vindt dat het er mooi uitziet en dan alles vastplakken op de juiste plek. Nu is de kroon bijna klaar. Ik heb de voor- en de achterkant aan elkaar gemaakt door strookjes uit wit karton te snijden die tussen de voor- en achterkant te plakken en daar een plakrandje aan zodat je de kroon precies op maat kunt verstellen.

Wil je graag een voorbeeld op de juiste maat van de basisonderdelen? stuur ons dan even een mailtje (hiepenhoera1@gmail.com)

Vind je de kroon prachtig, maar heb je geen tijd of zie je het niet zitten om hem zelf te maken? Hij is ook te koop bij Studio Kisa

Succes! Anne

Advertenties

One thought on “DIY: Kroon voor een ijsprinses

  1. Pingback: Prinsessen- en riddersfeest: een overzicht | Hiep en Hoera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s