Clowntastisch knutselfeest

collage beeld 1

Met trots presenteren wij de tweede gastblog  van Sien en co. Ze heeft er echt weer iets heel leuks van gemaakt! Het woord is aan Gea!

Wat een superleuk thema dit keer: Circus. Een thema waar je veel kanten mee op kunt qua aankleding maar ook met de invulling van het feestje. Wil je gaan knutselen? Dan heb ik een paar leuke tips voor je.

fotohokje collage

 

Circus foto voorwerpen

Met de circus foto voorwerpen wordt het zeker een vrolijk feest. Voor het maken heb je wit papier (200 grams), stiften, stokjes, plakband en scharen nodig. En natuurlijk een fototoestel of telefoon met camera.
Laat de kinderen op het witte papier circusvoorwerpen tekenen. Er zijn veel mogelijkheden zoals een clownsneus, een grote strik, de hoed van de directeur, een snor, een clownsmond, olifantoren en leeuwenmanen. Na het tekenen kunnen de kinderen de voorwerpen inkleuren en uitknippen. Als alles is uitgeknipt kunnen de voorwerpen op de stokjes geplakt worden met plakband.
En dan nu misschien wel het allerleukste: Grappige foto’s maken.

Grappige clown

wasknijper collage

Deze grappige clown maak je met Foam klei en Silk klei (je kunt het ook maken met Fimo klei, maar houdt er dan rekening mee dat Fimo klei ongeveer 25 minuten in de oven moet). Verder heb je alleen nog en wasknijper nodig (gebruik je Fimo klei dan heb je ook nog lijm nodig). Een leuke bezigheid die ook met kleinere kinderen (vanaf 3) gedaan kan worden.
De basis voor dit clowntje is natuurlijk zijn hoofd en zijn muts. Daarna wordt het gezicht en haren gemaakt en de muts versierd. Tot slot wordt de wasknijper op de achterkant voorzichtig in het clowntje gedrukt (bij kleine kinderen is het verstandig dit door een volwassene te laten doen). Foam klei en Silk klei drogen aan de lucht en hebben ongeveer een dag nodig om te drogen. Maar dat kan natuurlijk gewoon thuis. Gebruik je Fimo klei, doe dan eerst het clowntje in de oven. Als het clowntje is afgekoeld kun je de wasknijper vastmaken met lijm.

Clownsmasker

bord collage

Even tijd over? Dan is dit clownsmasker een grappig tussendoortje. Simpel gemaakt van een papieren bord. Verder heb je nog garen, lijm, stiften, een schaar en gekleurd karton nodig.
Laat de kinderen eerst lijm aan de bovenkant aanbrengen waarop ze het garen leggen. Met stift kunnen ze vervolgens het gezicht maken en de strik. Nu nog een leuke hoed uit het gekleurde karton knippen en erop plakken. Zo is het masker helemaal af.
Het clownsmasker is maar één voorbeeld van mogelijkheden. Wat dacht je van een directeursmasker, een olifanten masker of een leeuwenmasker?

Veel knutselplezier!

Gea

Heel erg bedankt Gea voor deze topideeën, het fotohokje is mijn persoonlijke favoriet die ga ik zeker een keer uitproberen. We zijn alweer heel nieuwsgierig wat voor leuke ideeën je volgende keer voor ons hebt.

Anne

Advertenties

One thought on “Clowntastisch knutselfeest

  1. Pingback: Het circus verlaat de stad | Hiep en Hoera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s