Dames en heren, koeken en peren, hier zijn de circusboeken!

IMG_2954

Het zijn nog steeds de Nationale Voorleesdagen. Een uitgelezen kans om onze eigen ‘circusboeken’ op te snorren en De Nieuwe Boekhandel in Amsterdam te vragen welke circusboeken er in hun assortiment zitten. Niet alleen om deze week voor te lezen, maar ook leuk als activiteit tijdens je circusfeestje of natuurlijk als mooi cadeau voor de jarige.

dick bruna
Circus- Dick Bruna
In onze lijst mag deze natuurlijk absoluut niet ontbreken, een echte klassieker geschikt voor de allerkleinsten (maar stiekem ook nog steeds voor de allergrootsten).

guido
Circus 1.2.3.- Guido van Genechten
Een van de leukste kinderboekenschrijvers Guido van Genechten (wie kent het grote billenboek niet, een grote topper hier in huis) heeft ook een leuk boek over het circus gemaakt, een telboek, superleuk dus als cadeau.

lemniscaat-bij-ons-in-het-circus
Bij ons in het circus- Koos Meinderts & Annette Fienieg
Van het omslag wordt je al vrolijk, zo mooi is dit boek geïllustreerd en de tekst is op rijm dus leest heel fijn voor. Nieuwsgierig geworden? Op youtube vonden we een leuk filmpje waarin het boek wordt voorgelezen en je de mooie platen kunt bewonderen, hij gaat meteen ook ons mijn verlanglijstje.

cover circus roesty
Roesty spetter en circus roestypoef – Marc de Bel
Roesty is een luie dikke kater die zich gaat verloven met Kit, zijn vriendin. Hij wil haar verrassen, maar weet niet hoe. Dan gaat hij naar een circusvoorstelling die hem op een idee brengt. Toch loopt de uitvoering van zijn plan niet helemaal soepel…

COVER MUIZENHUIS
Het Muizenhuis – Sam en Julia in het circus – Karina Schaapman
Het Muizenhuis is natuurlijk inmiddels al een echte klassieker, maar er is dus ook een deel verschenen over het circus. Dit deel is gebaseerd op waargebeurde verhalen. De schrijfster heeft namelijk in haar jeugd ook met het circus meegereisd. In het boek gaat Julia samen met haar moeder met het circus mee. Ze schrijft spannende verhalen aan Sam die dat natuurlijk prachtig vindt. Hij schrijft haar terug over zijn avonturen in het muizenhuis.

cover circus chapito
Welkom in circus Chapito – Studio Beshart
Beleef de avonturen mee van circus Chapito, waarin alle artiesten dieren zijn. Dames en heren, appels en peren, hooggeëerd publiek… …welkom bij circus Chapito. Dit boek valt op door de bijzondere illustraties: ze zijn niet getekend, maar Studio Beshart heeft van papier een soort 3d voorstellingen gemaakt (kijkdoos idee) en deze gefotografeerd, absoluut de moeite waard om te bekijken.
cover prinses lilifee
Prinses Lillifee en het circus! – Monika Finsterbusch
Alle kleine meisjes kennen natuurlijk prinsesje Lillifee. Er is ook een boek over prinses Lillifee en het circus en dat is wel heel bijzonder want door de app die bij het boek hoort te downloaden komen de figuren in het boek tot leven. Hoe leuk is dat!
cover circus ondersteboven
Circus Ondersteboven – G. Duplaix
Een van onze persoonlijke favorieten, een boekje dat Anne nog steeds in de kast heeft staan en waar haar kinderen net zo van genieten als zij vroeger zelf deed. Het is er een uit de Gouden Boekjes reeks. Op een dag ontsnapt krokodil Babylas uit zijn kooi en neemt de leiding van het circus over, de rollen zijn nu omgedraaid de dieren zijn de baas en de directeur, zijn vrouw en dochter moeten optreden in het circus. Als dat maar goed komt….

 

Advertenties

One thought on “Dames en heren, koeken en peren, hier zijn de circusboeken!

  1. Pingback: Het circus verlaat de stad | Hiep en Hoera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s