Hooggeëerd publiek hier zijn de circusspelen

12722108_10207383896949695_1599732392_n

Op een kinderfeestje dat je thuis organiseert horen natuurlijk leuke spelletjes. Nu kun je natuurlijk voor de klassiekers gaan zoals stoelendans of koekhappen, maar als je een circusfeestje geeft is het natuurlijk extra leuk als de spelletjes ook iets met het circus te maken hebben. Ik heb het internet weer afgezocht en kwam  twee hele leuke ideeën tegen die ik graag hier met jullie wil delen.

masker leeuw etsy                                             Dit mooie leeuwenmasker vonden we hier

De Leeuwentemmer
Dit is een tikspel: een van de kinderen is de leeuwentemmer alle anderen zijn de leeuwen. De leeuwentemmer moet proberen de leeuwen te tikken. Als dat is gelukt moet die leeuw met zijn benen als een poortje stil gaan staan, de andere leeuwen kunnen hem dan redden door onder zijn poortje door te kruipen (wat natuurlijk wel een groter risico geeft om zelf getikt te worden). Het spel is klaar als alle leeuwen getemd (getikt) zijn. Extra leuk wordt het als de leeuwen een leeuwenmasker op hebben. Op ons pinboard  hebben we een aantal voorbeelden gezet hoe je ze zelf kunt knutselen. Ook leuk om als knutselactiviteit te doen op het feestje.

De Circusparade
Alle kinderen lopen in een cirkel, ze zijn de circusartiesten, een kind is de spreekstalmeester en bepaalt wat voor artiesten ze zijn.
Wat zijn we?
Zijn we olifanten die door de piste stampen, tijgers die heel goed kunnen springen of clowns die iedereen aan het lachen proberen te maken. Wacht nu zijn we koorddansers, pas op dat koord is heel smal, kijk uit dat je niet valt.
Je kunt dit spel zo uitgebreid maken als je zelf wilt, leg bijvoorbeeld een echt stuk touw neer om over te koorddansen en zorg voor attributen om mee te jongleren. In plaats van een spreekstalmeester zou je ook leuke kaartjes kunnen maken met de verschillende circusacts en deze uit de hoge hoed kunnen trekken, zo kunnen alle kinderen aan de voorstelling mee doen. Zet een schminck tafel neer en zorg voor verkleedkleren op deze manier ontstaat er een spontane circusvoorstelling, die de kinderen misschien nog wel een keertje dunnetjes over willen doen als hun ouders ze weer komen halen.

Op ons pinboard hebben we nog veel meer leuke ideeën verzameld.

Heel veel plezier!

Anne

Advertenties

One thought on “Hooggeëerd publiek hier zijn de circusspelen

  1. Pingback: Het circus verlaat de stad | Hiep en Hoera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s