Kinderfeestjes over de grens: India

India-hiepenhoera 3Bij Hiep en Hoera willen we echt alles weten over kinderfeestjes. Niet alleen hoe je ze moet vieren, maar zeker ook hoe anderen ze vieren. In Nederland maar ook daarbuiten. Vandaag gaan we naar India, waar Noreen samen met haar man en drie kinderen woont. Noreen vertelt:

Ik ben Noreen van Holstein, 42 jaar. Woon sinds november 2003 in India. Eerst dik elf jaar in Delhi en sinds mei vorig jaar in Goa. Ben getrouwd met ex-correspondent en oprichter van DelhiByCycle Jack Leenaars. We hebben samen drie kinderen die geboren en getogen zijn in India. De oudste twee spreken en schrijven goed Hindi. Mali is 10, Pjotr 8 en Juul is 5.

Avontuur
We kwamen destijds naar India voor een jaartje avontuur. We wilden genieten van het ongewone. Dan is dit land fantastisch. Inmiddels zijn we bijna dertien jaar verder… 
Sinds 2005 heb ik een marketingbedrijf dat vergelijkbaar is met Boomerang in Nederland. Nu we in Goa zijn neergestreken steek ik mijn energie in een groot kunstproject: Museum of Goa waarvoor ik programma’s en events opzet, maar ook de marketing en fondswerving doe.
Na ruim 11 jaar in de meest vervuilde mega city ter wereld gewoond te hebben en dagelijks drie uur per dag in het verkeer was het tijd te verkassen. Fantastische beslissing voor de kids. Die fietsen nu naar school, klimmen in de banyanboom, eten bananen uit de tuin, voetballen met de koeien en de pauwen in het veld. Zo’n perfect plaatje!
India-hiepenhoera 2
Over the top
Vooral in Delhi waren de verjaardagsfeestjes vaak over the top: luchtkussens, magicians en een skateboard als return gift! Of een gepersonaliseerde etui en pennenset. Dat soort werk.  In Nederland krijg je toch gewoon een snoepzakje? Wat trouwens ook populair was in Delhi was een paard huren om rondjes door de straat te rijden.
Afzeggingen
Een keer hebben we gezegd dat er geen nanny’s mee mochten komen naar het speurtochtfeestje van Mali die 7 werd… Dat was zeer problematisch. De helft kwam niet opdagen! Kinderen in de higher society in India kunnen en durven niks alleen. Ouders durven kinderen niet alleen te laten op een feestje – zeker niet bij twee gekke Nederlanders.
Op Indiase feestjes is trouwens altijd iedereen welkom: broertjes, zussen, tantes etc. En dus ook de nanny om de kids te helpen met eten en naar de wc te gaan. Dus heb je altijd minimaal 30 man.
India-hiepenhoera 1
Goa
Hier in Goa is het meer low key – vrijer. Dus gewoon met spelletjes en wat snacks.
Of lekker voetballen op het strand. Of naar de bios in het regenseizoen.
 
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s