Vrolijke lenteknutsels door Sien en co

20160303_110238-01

Gea van Sien en Co heeft weer hele leuke knutsels voor ons bedacht, deze keer met een lentethema:

Jippie! Een thema waar ik helemaal blij van word, lente. Met de bloemen die weer uitkomen, de blaadjes die weer aan de bomen groeien en de lammetjes vrolijk springend in de wei is voor mij de lente het mooiste jaargetijde.
Daar horen natuurlijk vrolijke, kleurrijke knutsels bij. En ik heb weer wat leuke knutselwerken voor jullie uitgewerkt.

Vrolijk lichtpotje

20160303_104716-01

Met het maken van dit vrolijke lichtpotje kunnen kinderen zich helemaal uitleven. Als basis wordt een groente- of jampotje gebruikt. Verder heb je crêpe papier, decoupage lijm, papier met een leuk motief (bijvoorbeeld decoupage papier), een kwast en een schaar nodig. Je kunt voor de vlinder ponsen gebruiken, maar dat is niet per se nodig.
Laat de kinderen beginnen met het crêpe papier knippen, een brede strook om de zijkant van het potje mee te bedekken en een smalle strook met sprieten dat het gras wordt. Laat ze vervolgens uit het papier met motief leuke figuurtjes knippen als bloemen, vlinders en konijntjes.

collage potje
En dan nu lijmen maar, beginnend met de zijkant rondom insmeren. Als dat gedaan is kunnen ze laag voor laag het papier erop plakken, zorg ervoor dat ze over elke laag ook weer lijm doen. Decoupage lijm droogt transparant op en zal alleen mooi glimmend nog te zien zijn als een laagje vernis.

Kleurrijke stenen

stenen

Superleuk om te doen voor jongens en meisjes is stenen beschilderen. En het is nog lekker goedkoop ook. Zoek buiten naar grote kiezelstenen (ook te koop bij bijvoorbeeld tuincentra). Verder is er plakkaat verf, een kwast en lijm (die transparant opdroogt) nodig. Als de stenen voor buiten bedoeld zijn, gebruik dan speciale verf die hiervoor geschikt is.
Laat de kinderen eerst de stenen met een basis kleur beschilderen. Zodra dit droog is, kan de steen verder versierd worden met een leuk motief of plaatje.

“Tip: De kinderen meerdere stenen laten schilderen en tussendoor bijvoorbeeld een spelletje te laten doen maakt het wachten wat makkelijker.”
Als de stenen goed droog zijn kunnen ze nog ingesmeerd worden met lijm, zodat ze langer mooi blijven.

Bellenblaas stokjes

bellenblaas

Is er wat tijd over in het programma? Dan is dit een leuke opvulling. Maak van chenille draden (pijperagers) en kralen (met groot oog) een cool bellenblaas stokje. Zet buiten een emmer met wat bellenblaas (water met wat afwasmiddel) neer en laat ze de mooiste bellen blazen.
Vast een fijne verjaardag!
Gea

Dank je wel Gea van Sien en Co voor deze superleuke knutselideeën. Ik denk dat ik zelf een keer een bellenblaasstokje ga maken (ben een beetje verliefd). We zijn nu al weer heel nieuwsgierig wat je met ons volgende thema gaat doen.

Advertenties

3 thoughts on “Vrolijke lenteknutsels door Sien en co

  1. Dat bellenblaasstokje is echt geweldig. Mijn dochtertje is wel nog wat klein voor deze knutsels maar dit wil ik graag uitproberen. Wij zijn hier ook alvast aan het knutselen voor de lente.

    Like

  2. Pingback: Partytime: spring is in the air! | Hiep en Hoera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s