Schattig tipje: houd een afterparty

Soep

Foto: Merike Woning

Mijn schoonzus kwam weer met een stapel kinderboeken aanzetten, waar ik weer heerlijk in kon grasduinen. Zo was daar ook het boek van Marja Baseler 365 spelletjes en creatieve ideeën voor peuters en kleuters. Nu stond daar een wel zo’n schattige tip in, die je trouwens niet alleen voor peuters en kleuters kunt gebruiken, maar ook heel goed met oudere kinderen. Ik vind eigenlijk dat je het na elk feest moet doen, namelijk: houd een afterparty.

Wat Marja zegt: hoe jammer is het dat een feest vaak zo snel voorbij gaat. Maar om het nog een klein beetje te kunnen verlengen kun je gezellig met je kind napraten over alles wat het heeft meegemaakt. Leg een schoon kleed op tafel en zet daar de restjes op: half kannetje limonade, een stukje taart, nog wat snoepjes en misschien nog wat laatste chipjes en klets daarna na over het feestje.

Bekijk de cadeautjes nog eens een keer, vraag wat hij of zij van het feestje vond, wat was een hoogtepunt, waar heeft het het hardst om moeten lachen? Zo maak je van het napraten, wat je toch al doet, maar misschien toch een beetje tussen de bedrijven door, nog een extra feestje!

PS. Had je deze tip trouwens al gelezen: vul de snoepzak rijkelijk!

Merike

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s