Hiep en Hoera’s boekenbal

Kom je ook op mijn feestje

Het is weer Boekenweek! Aanleiding dus om een aantal boeken over kinderfeestjes op een rij te hebben. En zo viert Hiep en Hoera haar eigen Boekenballetje.

Help, Help, Hoera

Help, Help, Hoera (alles wat je wil weten over kinderfeestjes)
Het meest recente boek over kinderfeestjes komt van de hand van de schrijfster van onder andere Buskruit met Muisjes. Een boek dus met heerlijke tips van moeders die het allemaal al eens ondergaan hebben: kinderfeestjes, verjaardagen, traktaties, babyshowers en kraambezoek. Alles wordt beschreven met de nodige humor en bij ieder hoofdstuk een kader met een fijne samenvatting voor de vaders. Vooral het hoofdstuk Cadeautoppers- en missers spreekt ons aan. Hoera!

Auteurs: Marieke Wigmans-Bremers, Noor Schutte-Kerckhoff en Nina Veeneman-Dietz
Uitgeverij: Gloriae
Prijs: 14,95 euro

Er is er een jarig

Er is er een jarig! (kinderfeestjes van 4-12 jaar)
Toegegeven de titel is niet heel origineel (als we bij bol.com de titel invoeren komen er zomaar zeven boeken naar boven), maar de inhoud is er zeker niet minder om. Robertson behandelt per thema (bijvoorbeeld poppenfeest, paardenfeest of een heus soapfeest) tot in de puntjes wat je allemaal kunt doen. Het feestje wordt stap voor stap opgebouwd: de uitnodiging, spelletjes, een verhaaltje, een liedje en een knutsel. Ook is er veel aandacht voor de tijdsplanning en de liedjes kun je downloaden op de site van de uitgever (schattig)

Auteur: S. Robertson
Uitgeverij: Forte
Prijs: 14,50 euro

Vrolijke feestjes voor kinderen

Vrolijke feestjes voor kids
Ook hier weer een boek opgebouwd rond (leuke spannende) thema’s. Tien maar liefst: suikerzoet, kleine koks, spoken & griezels, glitter & glamour, feeën, heksen & tovenaars, ritme van de jungle, filmsterrenfeest, aan zee en disco. Er is niet alleen aandacht voor de thema’s, maar ook voor de (aankleding van eten) tafeldecoraties, feesthapjes en feesttaart .En alles natuurlijk tot in de puntjes uitgelegd.

 Auteur: Jacqui Storum
Uitgeverij: Ruitenbergboek BV.
Prijs: 11, 99 euro
Kom je ook op mijn feestje

Kom je ook op mijn feestje?

We hadden nog zoveel andere boeken kunnen kiezen, maar voor deze hebben we gekozen omdat de boekcover allerschattigst is. Maar goed, het gaat natuurlijk om de inhoud. Er is niet alleen veel te vinden over de praktische voorbereidingen van een feestje, maar ook voor spelletjes. Liefst 240! En recepten: 45 (!) en voor de degenen die van poppenkasten houden is er een speciaal hoofdstuk gewijd aan het maken van een poppenkast en de poppen.
Auteur: A. Thomas
Uitgeverij: Christofoor
Prijs: 11, 99 euro
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s