Knutselfeest met afval

THlandscapeHet is lente en van oudsher staat dit seizoen voor de grote voorjaarsschoonmaak. Het huis wordt van onder tot boven gelucht, matten uitgeklopt en de vloeren geschrobd. Nu gaan we natuurlijk niet poetsen op een kinderfeestje, dat gaat ook ons een beetje ver, maar je kunt wel hele leuke dingen doen met het thema opschonen en vooral het afval dat je verzamelt.

Nu wil het toeval dat het zaterdag 19 maart de Landelijke Opschoondag is. Hoe leuk is het om met de jarige job en zijn gasten eerst een uurtje afval te gaan prikken (prikkers zijn misschien wel via de gemeente te regelen, check daarvoor ook de site van Nederland Schoon) om vervolgens van het afval een kunstwerk te gaan maken.

Wat kun je zoal doen met de schatten die je gevonden hebt? Een rondje langs het wereldwijde web brengt de volgende ideeën:

  • Gea Simons van knutselblog Sien en Co heeft een hele leuke Pinterestpagina gemaakt vol met ideeën.  Check bijvoorbeeld dat paardje van kroondopen of de helikopter van een eierdoos. Of de sieraden van buigrietjes.
  • Maar ook Juf Jannie heeft een toffe manier gevonden om schattige potjes te maken van petflessen. Bekijk daarvoor dit YouTubefilmpje.
  • Of maak een slinger van een oude krant voor de jarige!
  • Of deze fantasiebeesten voor de allerkleinsten.
  • Heb je geen zin of tijd om dit allemaal te regelen dan kun je ook de mensen achter Trashure Hunt inschakelen. Zij nemen de kinderen mee op pad (naast het bos is het strand natuurlijk ook de plek waar de mooiste ‘schatten’ aanspoelen) en maken daarna de leukste kunstwerken van afval. Op hun site valt het volgende hierover te lezen:  ‘TrashUre Hunters zijn de piraten, de schatzoekers en alles wat niet in de natuur hoort zijn de schatten. (…) Voordat de troep de prullenbak in gaat, worden er kunstwerken en schatten van gemaakt. Van plastic kastelen, exotische dieren van touw, autobanen van blik en verkleedpakken van visnet, achtergelaten speelgoed en nog veel meer’.

Veel plezier!

Advertenties

One thought on “Knutselfeest met afval

  1. Pingback: Partytime: spring is in the air! | Hiep en Hoera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s