Tippie: Rupsje Nooitgenoeg uitdelen en voorlezen

imageWe hebben weer we zo’n leuk tippie gevonden. Ditmaal in het boek Feest van Ghislaine van Velden. Het is een boek met traktaties en partijtjes voor hippe kids en hot mama’s.

In het hoofdstuk uitdelen vonden we dit Rupsje Nooitgenoeg. Heel makkelijk te maken: Je koopt rode appels met een steel en poetst de appel mooi op zodat ie lekker gaat glimmen.

Dan teken je een rupsengezichtje op rood papier en knipt hem uit. Vergeet de oortjes niet! Je koopt een zak langwerpige ronde spekjes en snijdt er een in tweeën en plakt die aan twee kanten op de appel door de kopse kant van het spekje een beetje nat te maken. Aan de andere kant, op een van een twee spekjes plak je, weer met water, het hoofdje van de rups. Dan teken je nog twee blaadjes en die vouw je om het steeltje van de appel.

Je maakt zoveel van deze rupsjes als nodig is voor de trakatie en neemt ze mee. En nu komt het: terwijl je de Rupsjes Nooitgenoeg uitdeelt lees je het verhaal Rupsje Nooitgenoeg van Eric Carle voor. Twee vliegen in een klap! Eh… twee rupsen in een klap.

Veel plezier!

Advertenties

One thought on “Tippie: Rupsje Nooitgenoeg uitdelen en voorlezen

  1. Pingback: Partytime: spring is in the air! | Hiep en Hoera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s