Slinger een bloemenzee door je huis!

startfoto

Foto: Studio Kisa

 

Het thema lente loopt op zijn einde hier bij Hiep en Hoera. Aanstaande maandag gaan we ons nieuwe thema bekendmaken. Morgen komt er nog een handig overzichtje online waarin je alle tips voor een lentefeestje makkelijk terug kunt vinden.
Maar waar moest dit eigenlijk laatste blog nu dan over gaan?
Daarvoor ben ik even terug gaan kijken wat we de afgelopen weken al hebben besproken en of er misschien nog onderwerpen onderbelicht waren gebleven.
Ik kwam tot de conclusie dat de aankleding van het feestje nog niet echt aan bod was gekomen, terwijl je daar zulke ontzettend leuke dingen mee kunt doen, zeker met een thema als lente. Vandaag dus een blog met tips en ideeën voor een zeer fleurig lentefeestje.

Bloem/lussen slinger
orgineel

Op Pinterest kwamen we op een Finse site deze grappig slinger tegen, net weer een beetje anders dan de standaard kettingslinger. Ik heb de slinger nagemaakt en er een fotoverslagje van gemaakt zodat je kunt zien hoe hij in elkaar zit.

bloemlusslinger stap 1

Wat je nodig hebt zijn stroken papier in verschillende kleuren. Je hoeft de stroken niet te knippen. Handig is om in het midden een vouw te maken. Daar smeer je wat lijm en zo is het heel eenvoudig om de uiteinden in het midden vast te plakken. Nu heb je een dubbele lus, maak er hier twee van en plak die weer op het midden op elkaar als een kruis. Je kunt het zo laten of het “hart” van de bloem versieren door er gekleurde rondjes (of in dit geval uitgeponsde bloemetjes) op te plakken.

bloemlusslinger stap 2

Wanneer je op deze manier voldoende bloemen hebt gemaakt voor een leuke slinger gaan we ze aan elkaar maken. Omdat het bloemen zijn heb ik gekozen voor groene stroken, deze zijn ongeveer half zo lang als de gekleurde stroken die ik voor de bloemen heb gebruikt. Op het uiteinde smeer je wat lijm en door middel van een lus maak je twee bloemen aan elkaar. Net zolang tot alle bloemen op zijn.

bloemlusslinger stap 3

En klaar is je vrolijke bloem/lussen slinger!

bloemlusslinger eindresultaat

Bloemenslinger gemaakt met ponsen

Als je het leuk vind om zelf decoraties te maken is het een idee om te investeren in een paar ponsen. Bij winkels als Action hebben ze heel veel keus in kleine ponsen die zeer betaalbaar zijn, voor de wat grotere kun je terecht bij goed gesorteerde hobbywinkels als Pipoos. Het is een keer een aanschaf maar je kunt er een boel leuke dingen mee doen.

ponsbloemen1

Voor deze slinger heb ik gebruik gemaakt van verschillende ponsen met een bloemvorm en een kleine cirkel. Gekleurd papier en groen bakerstwine te koop bij Dille & Kamille.
Met de verschillende ponsen heb ik uit het gekleurde papier bloemen geponst en met deze vormen nieuwe bloemen samengesteld

ponsbloemen2

Met washitape heb ik het touw op de achterkant van de bloemen geplakt.

ponsbloemslinger
Klaar is je slinger!

Maar met deze bloemen kun je ook een heleboel andere leuke dingen maken. Plak ze bijvoorbeeld op een bekertje of op een strookje papier waar je een servetring van maakt. En zo kun je er je hele feestje mee aankleden.

IMG_1897

Foto: Studio Kisa

 

Op Pinterest hebben we een pinboard gemaakt met nog veel vrolijke ideeën voor lenteslingers.

Anne

 

 

Advertenties

3 thoughts on “Slinger een bloemenzee door je huis!

  1. Pingback: Partytime: spring is in the air! | Hiep en Hoera

  2. Pingback: Overal slingers | Hiep en Hoera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s