Spaans themafeestje, olé!

Spaans themafeestje

Het thema In de stad onderbreken we even kort voor een feestje in Spaanse sferen. Waarom? Omdat Merike een paar dagen naar Barcelona gaat! Maar ze kan natuurlijk niet vertrekken voordat ze er achter is hoe je een kinderfeestje een Spaanse tintje kan geven. Ze kwam uit bij Manon van het Feestpakhuis. Zij had een kant en klaar Spaans feestje klaarliggen. Lees mee, want het is leuk!

DE UITNODIGING

Een Spaanse waaier
Schrijf de uitnodiging op rood A4 papier en vouw hiervan een Spaanse waaier! Om het een extra Spaans tintje te geven kun je eerst met een zwarte stift stippen op het rode papier tekenen. Als je twee van deze waaiers aan elkaar plakt wordt hij wat royaler.

DE TRAKTATIE

Spaanse cakejes
Benodigdheden:
* cakejes
* papieren cakevormpjes met stippen
* pennen (liefst klein formaat)
* danseresje (zie afbeelding), gratis uit te printen op www.party-kids.nl

spaanse_danseres

Beschrijving:
Print de danseresjes ( alleen de bovenlijfjes), knip deze uit en plak tegen een pen aan.
Leg over het cakeje een papieren cakevormpje (als rokje van de Spaanse jurk)
Tot slot steek je het pennetje (met het geprinte bovenlijfje van de danseres) door de papieren rok in de cakejes. (bron: party-kids.nl)

HET FEESTJE

De drank
Spaanse sangria: Door wat fruit in een kom met ranja te doen maak je je eigen ‘sangria’. Feestelijke parapluutjes of rietjes in het glas en een gekleurd suikerrandje en het feest kan niet meer stuk.

Spelletjes/activiteiten:
Spaanse make-over
Met een Spaans muziekje op de achtergrond gaan alle dames in de make-over. Kam de haren van de meiden op Spaanse wijze en doe er een haarband en bloem in. Stift de lippen rood en lak de nagels.

LEES OOK: kinderfeestje vieren in Roemenië!

Spaanse stoelendans
Er wordt één stoel minder neergezet dan het aantal kinderen. Zolang de Spaanse muziek loopt danst of loopt iedereen rond de stoelen. Zodra de muziek is gestopt, moet iedereen zo snel mogelijk een lege stoel zoeken. Degene die geen stoel heeft is af. Het spel gaat verder, maar nu met één stoel minder. Wie als eerste op de laatst overgebleven stoel gaat zitten is de winnaar!

Spaans muziekinstrumentje maken
Benodigdheden:
* Wc-rolletje
* Rood en zwart papier
* Rijst/Macaroni
* Glitters

Plak het wc-rolletje aan één kant dicht met papier. Versier het rolletje met mooie velletjes rood en zwart papier. Het mooiste is natuurlijk rood papier met daarop uitgekipte zwarte stippen. Is het knippen van zwarte stippen nog te lastig voor de kinderen dan kan je dit eventueel zelf van tevoren doen! Als je dit hebt gedaan, vul je het rolletje met macaroni of rijst (niet te veel) en maak je hem dicht met papier. Eventueel versieren met glitters. Schudden maar!

Spaanse dansles
Klappen met de handen, draaien met de armen, klikken met de hakken en stampen met de voeten. Wil je van tevoren vast wat inspiratie opdoen? Kijk dan eens op Youtube. Je vindt hier volop Flamenco filmpjes!

Spaanse tapas maken
Denk je aan Spanje, dan denk je aan tapas! Maar niet ieder kind houdt van sardientjes, garnalen en olijven… Met bijvoorbeeld. stukjes vers fruit, knakworstjes en blokjes kaas op een satéprikker maak je samen heerlijke ‘kindertapas’. Of wat dacht je van een stukje meloen met ham er omheen? Of poffertjes met een aardbeitje erop? Zet alle ingrediënten in vrolijke schaaltjes op tafel, satéprikkers of leuke cocktailprikkertjes erbij en de kinderen kunnen hun eigen tapas gaan maken!

Spaanse stopdans
De Spaanse danseresjes dansen door de kamer. Steeds wanneer de muziek stopt staat iedereen zo stil als een standbeeld… Wie beweegt is af! Je kunt eventueel steeds een opdrachtje geven, bijvoorbeeld: als de muziek stopt sta je op één been.

Spaanse fotoshoot
Houd een korte fotoshoot en geef elk kind je zelfgeprinte foto mee naar huis al dan niet in een Spaans getint lijstje. Bij bijvoorbeeld Xenos verkopen ze goedkope houten fotolijstjes die de kinderen zelf kunnen versieren!

Advertenties

One thought on “Spaans themafeestje, olé!

  1. Pingback: We swingen de stad uit! | Hiep en Hoera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s