Feest in de stad: de verkeerstuin

skelteren in de Verkeerstuin

Bij het thema stad denk je al snel aan verkeer. Nu kun je natuurlijk geen feestjes gaan organiseren in het verkeer, veel te gevaarlijk. Maar in Amersfoort is een heel bijzondere plek waar je wel een ‘verkeersfeestje’ kunt houden. De verkeerstuin! Zelf heb ik hier drie keer een feestje gehouden voor mijn jongens en elke keer was het weer een enorm succes. Daarom hebben we contact opgenomen met Fabian, coördinator van de Verkeerstuin om ons iets meer te vertellen.

De Verkeerstuin ligt in een bijzonder gebied. Kun je iets meer over het gebied en haar geschiedenis vertellen?
De Verkeerstuin ligt op de Wagenwerkplaats in Amersfoort waar tot het jaar 2000 honderd jaar lang goederentreinen hersteld werden. Vanaf 2005 kreeg dit gebied een nieuw leven. Het bijzondere aan deze ontwikkeling is dat ze van onderop, door een burgerinitiatief, op gang is gebracht. Het resultaat is een bruisend gebied waar veel leuke en creatieve initiatieven zijn gevestigd.

Wanneer is de Verkeerstuin in zijn huidige vorm ontstaan?
In 2010 was het geboorte-uur van de Verkeerstuin. Drie mannen uit de wijk organiseerden toen met veel vrijwilligers in de kerstvakantie in een leegstaande hal het ‘winterkwartier’, een festival voor kinderen dat in 6 dagen 3500 bezoekers trok! De skelters speelden toen een marginale rol, maar het enthousiasme van de kinderen was zo groot dat men besloot om de een permanente verkeerstuin in te richten op 1000 m2.

Wat is er in de Verkeerstuin zoal te doen?
Het hart van de Verkeerstuin is de (gratis) openstelling op woensdag en zondag van 14-16 uur. De hal is dan een ontmoetingsplek voor jong en oud uit de wijk, maar inmiddels weet men hem ook te vinden vanuit de hele stad en daarbuiten. Skelteren in een overdekte hal, daar zijn de kinderen van 4 tot 12 jaar oud makkelijk 2 uur blij mee! Verder biedt de Verkeerstuin ruimte voor maatschappelijke initiatieven en activiteiten zoals bij voorbeeld de buurtkerk.

knikkerbaanworkshop

In de Verkeerstuin kun je ook je kinderfeestje vieren, wat is er dan allemaal mogelijk?
Het unieke van de Verkeerstuin Amersfoort is de combinatie van plezier en verkeerservaring. Bij een feestje in eigen beheer is jouw gezelschap de enige gebruiker en jullie zijn vrij om te skelteren en gebruik te maken van alle faciliteiten zoals tafeltennis etc. De catering verzorg je zelf. Hierbij heb je een goed uitgeruste keuken ter beschikking. Een mooie mogelijkheid om een beeldende activiteit te verbinden met het plezierige skelteren zijn de workshopfeestjes. Je kan kiezen voor een workshop schilderen of knutselen met een ervaren docent. De feestvierders gaan dan allemaal naar huis met een zelfportret of een kunstwerkje. Ook kan je kiezen voor het bouwen van een grote knikkerbaan. Je werkt dan samen aan een grote tafel met houten palen, goten, buizen en echte schroefmachientjes. Verder is er nog de mogelijkheid om een workshopkoffer te kiezen. Hierin vind je diverse soorten workshops die je zelfstandig kan doen. Zo is er een speurtocht, een knutselkoffer en een verkeersspel. Voor elk wat wils dus!

Als ik nu niet in Amersfoort woon kan ik dan toch mijn feestje in de Verkeerstuin houden?
Jazeker. De Verkeerstuin Amersfoort is heel centraal gelegen, vanaf station Amersfoort is het maar 10 minuten lopen (over de unieke Wagenwerkplaats met al zijn monumentale gebouwen). Een feestje in de Verkeerstuin dat begint met een leuke treinreis – net vakantie! Maar ook met de auto zijn we goed bereikbaar en er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid.

Een feestje in de verkeerstuin is absoluut de moeite waard! Meer info en de prijzen vind je hier.

Anne

2 thoughts on “Feest in de stad: de verkeerstuin

  1. Pingback: StudioKisa in de stad | Hiep en Hoera

  2. Pingback: We swingen de stad uit! | Hiep en Hoera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s