Review: Coole raceauto’s knutselen

2016-02-17 16.27.39

Een tijdje geleden vroeg Gea in haar nieuwsbrief testers voor nieuwe producten van Sien en co. Dit lieten Kian en ik ons geen twee keer zeggen en we gaven ons direct op. Hartstikke leuk dat we werden uitgekozen om een nieuw knutselpakket uit te proberen. De bezorging van het pakket was al superleuk, het zag er heel mooi en verzorgd uit.

collage 1

We waren erg nieuwsgierig naar wat Gea voor ons had uitgekozen.

Het was een gips/schilderset met race auto’s. De verpakking zag er erg gaaf uit en Kian vond het supercool.

collage 2

We begonnen met het maken van de gips, dat is nog best een klusje, de hoeveelheid water die je bij de gips doet komt nogal precies. Je moet ervoor zorgen dat je de gips net kunt gieten zodat je de vorm makkelijk kunt vullen, maar dat je er niet teveel water bij doet anders droogt de gips niet meer. Ook droogt de gips vrij snel, een klusje waarbij het toch wel handig is als de ouder helpt, Kian is al bijna 9 maar het was toch nog best lastig voor hem. Als je de gips in de mal hebt gegoten moet je tegen de vorm aan tikken om de luchtbellen eruit te halen. Bij ons was het eerste zakje gips mislukt maar gelukkig zitten er twee zakjes in de verpakking en is een zakje voldoende om de hele vorm te vullen. Kian vond het wel een beetje jammer dat hij na het gipsgieten niet meteen door kon gaan met knutselen want nu moet de gips eerst drogen.

collage 3

Een paar dagen later (zolang duurt het drogen niet hoor) konden we aan het leukste gedeelte beginnen, het beschilderen van de raceauto’s. De gips droogt trouwens heel mooi glad en wit op. Ook de verf is van zeer goede kwaliteit, wel zitten de potjes erg stevig dicht dus het is wel handig als een volwassene helpt met openmaken. Het bijgeleverde penseeltje is eigenlijk het enige minpuntje aan het pakket, het is erg slap en omdat de auto’s zo ontzettend gedetailleerd zijn is dat best moeilijk schilderen. Maar Kian vond het superleuk om te doen.

collage 4

Ons eindoordeel een superleuke knutselset alleen houdt er rekening mee dat je hem niet in een keer kunt doen.

Advertenties

3 thoughts on “Review: Coole raceauto’s knutselen

  1. Pingback: Stadse cadeautjes voor elk feestje! | Hiep en Hoera

  2. Pingback: We swingen de stad uit! | Hiep en Hoera

  3. Pingback: Het regent cadeautjes | Hiep en Hoera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s