Lezen in de stad

2016-04-13 10.24.02

Ook dit thema mocht ik weer gezellig bij Kirsten van SpeelBoek langskomen voor de leukste boekentips met als thema in de stad. Ze heeft weer een paar juweeltjes uitgekozen, had ze het liefst allemaal mee naar huis genomen.

Blommetjes -JonArno Lawson €14,95 o.a. SpeelBoek Blommetjes

Blommetjes is een prachtig getekend verhaal van een vader die met zijn dochter door de stad loopt. Hij heeft geen aandacht voor zijn omgeving en alles is daarom grijs en grauw, maar zijn dochter ziet overal “blommetjes” die ze plukt en naarmate ze dichter bij huis komen krijgt de omgeving steeds meer kleur.

De opgeruimde stad -Coralie Saudo €14,95 o.a. SpeelBoekDe opgeruimde stad

Annabelle droomt van een opgeruimde stad, maar staat er alleen voor, totdat ze hulp krijgt uit onverwachte hoek. Heel mooi geïllustreerd boek met een duidelijke boodschap.

Olivier & vlek -Claire Freedman €14,99 o.a. SpeelBoekOlivier en vlek

Olivier verhuist van het platteland naar de stad en voelt zich daar helemaal niet thuis. Totdat hij een hondje vindt en samen met hem zijn nieuwe omgeving gaat verkennen. Ze hebben veel plezier maar Olivier merkt al snel dat Vlek niet gelukkig is. Vlek is namelijk al van iemand en dus gaan ze samen op zoek naar het baasje van Vlek. Leuk verhaal met veel humor en een mooi eind.

Megagrote stad -Cléa Dieudonné  €19,95 o.a. SpeelBoekMegagrote stad

Megagrote stad is een heel bijzonder boek. In plaats van bladzijden omslaan klap je het boek steeds iets verder open en ontwikkelt het verhaal zich steeds een beetje verder. Uiteindelijk heb je een hele lange plaat waar je het verhaal als een soort strip in terug kunt kijken. Megagrote stad is ook een zoekboek op de achterkant kun je zien waar je allemaal naar op zoek kunt gaan. Met dit boek ben je dus niet snel klaar.

Ontdek je stad -Martine Sluijter €14,95 o.a. SpeelBoekontdek je stad

Uitgeverij Snor staat bekend om zijn boeken die altijd net even anders zijn. Nu hebben ze een heel leuk doeboek gemaakt over de stad. Met allerlei leuke opdrachten en tips.

Kleur en speurboek Amsterdam -Juliette de Wit €6,99 o.a. SpeelBoek2016-04-13 10.26.13

In een lijstje met stadse boeken mag onze hoofdstad natuurlijk niet ontbreken. Leuk doe boek voor een leuke prijs. Ook heel geschikt als cadeautje voor een kinderpartijtje.

Kirsten super bedankt weer voor de leuke tips. We zijn heel erg benieuwd wat je voor ons volgende thema hebt bedacht.

Anne

 

 

 

 

Advertenties

2 thoughts on “Lezen in de stad

  1. Pingback: Stadse cadeautjes voor elk feestje! | Hiep en Hoera

  2. Pingback: We swingen de stad uit! | Hiep en Hoera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s