Feestjes over de grens: Singapore

hiephoera 16349

Bij Hiep en Hoera willen we echt alles weten over kinderfeestjes. Niet alleen hoe je ze moet vieren, maar zeker ook hoe anderen ze vieren. In Nederland maar ook daarbuiten. Vandaag gaan we naar Singapore, waar Michelle samen met haar man, dochter en zoon een tijdlang woonde. Michelle vertelt.

Waar woonde je, hoe lang en waarom woonde je daar?
We woonden in Singapore van 2009 – 2011 met mijn man Marco, dochter Ilse (bij aankomst 7 jaar/groep5) en zoon Lars (bij aankomst 5 jaar/groep 3). We verhuisden vanuit Twente naar Singapore voor het werk van Marco. We hadden al eerder een paar jaar in het buitenland gewoond (Engeland) dus vonden dit weer een leuke uitdaging. We woonden in een leuke bungalow, met veel ruimte in en rond het huis en een zwembad.

hiephoera 16348

Hoe werden kinderfeestjes er gevierd?
Singapore heeft een grote expatgemeenschap met veel Nederlanders. De kinderen gingen naar de Hollandse School en vierden daar hun verjaardag dus redelijk normaal: voor de klas staan, liedjes zingen, eigen gemaakte traktaties uitdelen, klassen rondgaan, etc. Echte Singaporese verjaardagen hebben zij zelf niet meegemaakt.

De meest bijzondere verjaardag was van een klasgenootje uit Ilse’s klas dat het heel uitgebreid vierde door een motorjacht af te huren, naar een eilandje te varen om daar de hele dag ge-enterainted te worden door een animatieteam!

In andere gevallen werd het gezelschap meegenomen naar een specifieke locatie: het strand of park voor spelletjes, Snow world voor sneeuwpret of de Hollandse club voor bowlen en het zwembad.

hiephoera 16352

Wat was het grootste verschil met Nederland?
De hitte! Daardoor was het fijn om het feestje binnen te houden met de airco aan, of juist buiten bij het zwembad of op het strand. Leuke bijkomstigheid was daardoor wel dat Lars’ verjaardag (december) nu een paar keer met héééél mooi weer gevierd kon worden.

En natuurlijk het gemis van alle familie… Gelukkig planden de oma’s hun bezoek vaak zo dat de verjaardag van een van de twee kinderen er wel in viel.

Lees ook: We namen ook een kijkje bij Evelien en Pieter die een feestje organiseerden voor hun kinderen in Roemenië 

Hebben ze in het land waar je woonde een leuke traditie als het gaat om kinderfeestjes vieren?
Voor verjaardagen van de kinderen weet ik het eerlijk gezegd niet. Bij volwassen verjaardagsfeesten was eten in ieder geval altijd ruimschoots aanwezig.

hiephoera 16353

Hoe vierde je de verjaardag van jouw kinderen?
Thuis vierden we het eigenlijk behoorlijk Nederlands; een aantal vriendjes van de klas werden uitgenodigd en we deden spelletjes (soms typisch Hollandse) of hielden een speurtocht, aten (zelfgemaakte) taart en pakten kadootjes uit. Natuurlijk eindigde het altijd in het zwembad.

Toen met name Ilse wat ouder was, moest het natuurlijk een (niet)slaap feestje worden en zijn we een keer naar “Build a Bear” geweest waar je je eigen knuffel kon maken. Super natuurlijk, deze hebben ze nog steeds !

hiephoera 16351

Hoe vonden de lokale kinderen jouw feestje?
We trokken het meest op met Nederlandse kinderen dus lokale kinderen kwamen er weinig. Wel hadden we een Amerikaans gezin naast ons wonen dat altijd betrokken werd bij de verjaardagen. Hun twee zoons vonden de spelletjes wat vreemd, maar natuurlijk al het lekkere eten prima.

Heb je nog ideeën opgedaan die je mee terug naar Nederland hebt genomen?
Ik wil ook een zwembad 😉

hiephoera 16350

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s