Kinderfeestjes in het museum: deel 2

kinderfeeestje-sas-van-gent

Industrieel Museum

Een van de leuke dingen van in een stad wonen is dat er op z’n minst wel één museum te vinden is. En musea organiseren hele leuke dingen voor kinderen en sommige organiseren zelfs hele leuke kinderfeestjes. Uit elke provincie pikken we er een museum uit, verspreid over twee afleveringen. Vandaag alweer de laatste aflevering.

 

Nijntje Museum, Utrecht
Wat is het voor museum?
Een museum waar je in nijntes wereld duikt.
Wat voor kinderfeestje wordt er georganiseerd?
Wie is er niet met nijntje opgegroeid? In het museum in Utrecht zijn tien themaruimten waar peuters en kleuters de wereld ontdekken. Zo is er het huis van nijntje, de dokter en de dierentuin. Kinderfeestjes zijn er heel goed te organiseren, maar meldt het van te voren wel even aan, want dan krijg je voorrang bij de rondleiding!
Meer info: www.nijntjemuseum.nl

Nederlands Openlucht Museum, Arnhem
Wat is het voor museum?
Het museum neemt je mee in de geschiedenis van Nederland.
Wat voor kinderfeestje wordt er georganiseerd?
Er wordt een speurtocht georganiseerd waarbij je ontdekt welke leuke dingen de kinderen vroeger tijdens een verjaardag deden. Met een bolderkar ga je op pad en er zijn speurvragen waardoor je ondertussen heel veel van het museum ziet. Lekker educatief!
Meer info vind je hier

Natuurmuseum Brabant, Tilburg
Wat is het voor museum?
Een natuurmuseum over natuur en landschap van Noord Brabant. Dit museum is uitgeroepen tot Beste Kidsproof museum van Brabant en tweede van Nederland.
Wat voor kinderfeestje wordt er georganiseerd?
Er zijn drie opties: voor elke leeftijdscategorie een. Noniksie is een verjaardagsfeestje voor kinderen van 4 tot en met 6, Droef en Co voor kinderen van 7 tot en met 11 jaar en Feestbeest voor kinderen vanaf 9 jaar en ouder.
De figuur Noniksie wil van alle dieren in het bos iets moois hebben, maar daarvoor moeten de kinderen een puzzel oplossen met opdrachten waarbij ruiken, kijken en voelen centraal staat. Als de puzzel af is, zien de kinderen een prachtig uitgedoste Noniksie.
Droef en Co is een detectivebureau. De kinderen moeten het bureau helpen om de mysterieuze verdwijning van de heer P. Veldmuis oplossen. Heel spannend!
Bij Feestbeest mogen de kinderen een labjas aan en op onderzoek uitgaan. Wel onder begeleiding van het Feestbeest natuurlijk.
Meer info vind je hier

Maritiem Museum, Rotterdam
Wat is het voor museum?
In dit museum ontdek je welke invloed de maritieme wereld op ons dagelijks leven heeft.
Wat voor kinderfeestje wordt er georganiseerd?
In het Maritiem Museum hebben ze speciale kinderfeestjes uitgedacht. Kinderen tussen de 4 en 9 jaar  duiken in de wereld van de Rotterdamse haven in de kinder-doe-tentoonstelling ‘Professor Plons’ en in de hal van het museum staat een speciale verjaardagstafel klaar met kleurplaten en -potloden. Ook worden er verjaardagstaartjes versierd. Oja, je kunt uitnodigingen geheel in stijl uitprinten. Komen de gasten meteen in de goede sfeer.
Meer info: www.maritiemmuseum.nl

Industrieel Museum, Sas van Gent
Wat is het voor museum?
Een museum over hoe de industrie zich door de jaren heen in Zeeland heeft ontwikkeld en wat heeft dit voor Zeeland betekend. Huh, en dat in combinatie met een kinderfeestje hoor ik je denken? Ja! Wel vanaf 8 jaar overigens.
Wat voor kinderfeestje wordt er georganiseerd?
Naast een rondleiding, kan er ook gekozen worden om kennis te maken met industrie en chemie in het practicumlokaal. De kinderen kunnen tijdens het feestje technische knutselpakketten of andere proefjes doen. Er zijn drie mogelijkheden.
1. Een speurtocht en het gebruik van 3D pennen ontdekken.
2. Knutselen en een rondleiding en natuurlijk mag je hier ook weer de 3D pennen uitproberen.
3. Hetzelfde als nummer 2, maar dan mét een drankje en een versnapering.
Meer info: www.industrieelmuseumzeeland.nl

Limburgs Museum, Venlo
Wat is het voor museum?
Het is een cultuurhistorisch museum.
Wat voor kinderfeestje wordt er georganiseerd?
In het Limburgs Museum is er genoeg te doen tijdens een kinderfeestje. Je kunt kiezen voor de  zoektocht Zoek de geheime uitgang. Dan ga je met je eigen schatkist en -kaart op zak op ontdekkingstocht in het kasteel. Het is ook mogelijk om verkleed als echte ridder of jonkvrouw op onderzoek uit te gaan. Of, maar dat is tijdelijk: je kiest voor een speurtocht door PLAYMOBIL tenstoonstelling. Ook mag je je eigen Playmobil figuurtje maken en mee naar huis nemen.
Meer info: www.limburgsmuseum.nl

Hier lees het het eerste deel van de serie!

Advertenties

2 thoughts on “Kinderfeestjes in het museum: deel 2

  1. Pingback: Kinderfeestjes in het museum, deel 1 | Hiep en Hoera

  2. Pingback: We swingen de stad uit! | Hiep en Hoera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s