Boekrecensie: Nijntjes Verjaardag geen feest

Nijntje boekToen wij afgelopen weekend het Nijntje Museum in Utrecht bezochten (een absolute aanrader, wat een leuk museum; Nijntje komt helemaal tot leven, maar dat ter zijde) moest er natuurlijk na het bezoek een aandenken in de museumwinkel gekocht worden. En omdat we hier thuis dol zijn van de boekjes van Nijntje, lag de keus voor de hand: een Nijntjeboekje. Wat we niet wisten, was dat er een Gouden Boekje van Nijntjes Verjaardag was uitgegeven (al in 2013). Wat een bijzondere uitgave, dachten we. En kochten het boekje (6, 95 euro).

Het Gouden Nijntje boekje bleek gemaakt te zijn ter ere van Nijntjes 50ste verjaardag. Eenmalig en dat is misschien maar goed ook. Met het verhaal is helemaal niets mis: Nijntje is jarig, mag het van haar ouders vieren op de camping met haar vriendjes en dan komt oom vliegenier ook nog langs, hoe leuk!
Nee, het schort aan de vormgeving van het boekje. Wat we missen zijn de eenvoudige tekeningetjes, zoals alleen Dick Bruna dat kan. In het Gouden Boekje worden fletse foto’s gebruikt. Het lijken wel stills uit Nijntjefilmpjes.

Gek eigenlijk dat je na het lezen van een ‘ander’ Nijntjeboekje je realiseert hoezeer je gehecht bent aan de traditionele Nijntje.

Merike

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s