Een feest op de boerderij

Hoofdfoto

Ook dit thema heeft Gea van Sien en co weer een paar hele leuke knutsels bedacht!

De komende weken staat in het teken weer zo´n leuk thema: op de boerderij. Als kind kwam ik graag bij mijn opa en oma op de boerderij. Heerlijk rondbanjeren over het erf, de weilanden in op ontdekking en natuurlijk lekker ponyrijden. Er is zoveel te beleven op de boerderij. Ook qua knutsels kun je alle kanten op. Ik heb er drie voor jullie uitgewerkt, maar meer ideeën vind je weer op het thema Pinterest bord van Sien en Co.

grappige koe collage.jpg

Grappige koe

Voor het maken van deze lieve koe heb je een terracotta potje, Foam en Silk klei, een stukje lint, plakkaatverf, een kwast, wiebelogen en eventueel lijm nodig. Ik heb een koe gemaakt, maar je kunt er natuurlijk ook een varken, een paard of een leuke kip maken.

Zo maak je de grappige koe:

Laat de kinderen beginnen met het verven van het potje. Ik gebruik zelf plakkaat verf omdat dit uitwasbaar is. Een klein nadeel is wel dat deze verf vaak niet in één keer dekt.

“Tip: Laat de kinderen tussendoor even wat drinken of eten, zodat de verf kan drogen.”

Als het potje geverfd is kan het hoofd gemaakt worden met de klei. Het hoofd wordt gemaakt van een balletje van de Foam klei. De oren, snuit en horens worden gemaakt met Silk klei en kunnen daarna aan het hoofd worden vastgemaakt. Nu nog de wiebelogen toevoegen en het hoofd is klaar. Foam en Silk klei drogen aan de lucht en zijn binnen 24 uur uitgehard.

Als de verf goed droog is kan het hoofd vastgemaakt worden op het potje. De Foam klei plakt meestal genoeg, gebruik anders wat hobby lijm om het hoofd vast te plakken. Nu nog een mooie strik om de nek en de grappige koe is klaar!

handige big collage.jpg

Handige big

Deze big is niet alleen schattig maar ook nog eens handig. De big wordt gemaakt van een kleine frisdrankfles. Verder is er schoolbordverf (te koop bij onder andere bouwmarkten, Action en Xenos), plakkaatverf, twee kurken, lijm, wiebelogen, roze papier, roze chenille draad, een kwast en een mesje nodig.

Zo maak je een eigen handige big:

Deze big vergt wat geduld, dus plan andere dingen tussendoor zodat de verf kan drogen. Laat de kinderen beginnen met het verven van de fles (het lijfje) met schoolbordverf. De dop wordt later geverfd. Meestal zijn twee lagen voldoende.

Snij zelf met een mesje de kurken doormidden en laat de kinderen deze schilderen met de plakkaatverf. Terwijl de kurken drogen, kunnen de kinderen de neus verven met dezelfde kleur. De kurken zijn de poten en deze worden aan de onderkant van de big geplakt als de verf goed droog is. Laat de kinderen een grappige krulstaart maken van het chenille draad en plak deze aan de bodem van het flesje. Plak ook de wiebelogen op. Maak van het roze papier twee oren en plak deze ook op het flesje. Nu nog met lint een mooi strik om de nek maken en de handige big is klaar.

Waarom deze big zo handig is? Je kunt er met krijt(stift) op schrijven! Leuk dus om berichtjes op achter te laten of te gebruiken als memo.

kip collage

Papieren kip

De papieren kip is leuk om te maken als er even tijd is. Voor een kip heb je 2 vellen wit karton, één vel rood karton, rood garen, stiften, lijm en een schaar nodig.

Zo maak je deze gezellige kip:

Laat de kinderen het witte karton dubbel vouwen en knip een halve cirkel uit. Zorg dat zij vanaf de vouw beginnen te knippen (de vouw is namelijk de rug van de kip). Gebruik het tweede witte vel karton om de vleugels uit te knippen, ook hier vouw je eerst het karton dubbel. Uit een rest stuk van het witte karton wordt nog een staart geknipt. Laat de kinderen uit het rode karton 2 poten, een snavel en een kam knippen.

Nu kunnen ze lekker aan de slag. Laat de kinderen het lijf, de vleugels en de staart van de kip lekker vrolijk inkleuren. Plak de staart, stukje (dubbel gevouwen) rood garen en de snavel tussen beide kanten van het lichaam vast. Plak de kam en de vleugels aan één kant van het lichaam vast. De pootjes plak je vast aan de onderkant van het garen. Gebruik eventueel een perforator om een gaatje bovenin te maken en doe hier nog een stuk garen door zodat je de kip kunt ophangen.

Super leuk gedaan weer Gea, je weet ons elk thema weer te verassen. Ik zag trouwens op de site van Sien en co hele leuke knutselpakketten die heel goed passen binnen het thema op de boerderij, dus absoluut de moeite waard om een kijkje te nemen als je nog op zoek bent naar een leuk cadeautje.

Advertenties

2 thoughts on “Een feest op de boerderij

  1. Pingback: Wat was het leuk op de boerderij! | Hiep en Hoera

  2. Pingback: Wiebeloogjes op Hiep en Hoera | Hiep en Hoera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s