Een slaapfeestje op de boerderij

collage glampingToen Frederike Goulmy van Bijzonder Kinderfeestje met haar gezin een lang weekend bij FarmCamps was geweest, borrelden de ideeën voor een kinderfeestje gelijk naar boven. Hoe leuk zou het zijn om een feestje op de boerderij te ontwikkelen, dacht ze. Uiteindelijk hebben Frederike en FarmCamps samen een concept bedacht. Frederike: “Een kinderfeestje op een boerderij is leuk maar ook blijven slapen en ´glamperen´ is natuurlijk geweldig!”

Wat houdt het concept precies in?
Het is eigenlijk heel simpel, maar daardoor ontzettend succesvol. De bedoeling is dat de kinderen de hele dag meelopen en natuurlijk de handen uit de mouwen steken op de boerderij. Naast het voeren, mesten, koeien in de wei zetten, ponyritjes maken etcetera is er altijd 1 creatieve activiteit zoals klompen pimpen, je eigen milkshake maken met verse melk, potje boerenvolk spelen of timmeren. Het allerleukste is dat je ook blijft slapen in een lodge tent. In de avond je eigen potje koken en er kan zelfs een boerenontbijt bezorgd worden in de tent.

 Doen boerderijen in het hele land mee?
 Op dit moment kun je al bij 8 FarmCamps locaties een boerenslaapfeestje vieren. Zo is een groot deel van Nederland gedekt. En ieder seizoen komen er meer FarmCamps locaties bij die dan vaak ook het boeren kinderfeestje gaan organiseren.
Hoe ziet het programma eruit?
De boer en boerin nemen de kinderen mee op sleeptouw. Zo leren ze de ins en  outs van het boerenleven. Natuurlijk krijgen de kinderen ook de kans om te helpen op de boerderij. Na een gezellige dag beschikken de kinderen over een eigen luxe tent waarin ze hun eigen eten kunnen koken (misschien met een extra handje van de ouders van de jarige) en daarna onder de wol en gewekt worden door loeiende koeien of de haan die laat weten dat de zon opkomt! Prachtig toch!
Wat vinden de boeren van het feestje?
De boeren vinden de kinderfeestjes ontzettend leuk om te doen. Ze zijn met zorg uitgekozen door FarmCamps en voldoen dus onder andere aan de hoge eisen van gastvrijheid. Ze zijn gewend aan bezoekers op hun erf en vertellen vol passie over hun bedrijf. De reacties zijn altijd ontzettend positief.
Hoe reageren de kinderen? 
Bij een feestje op de boerderij kunnen veel kinderen wel een voorstelling maken maar het feit dat je dan ook nog in je eigen lodge tent mag blijven slapen maakt het nog veel specialer. De tent is volledig ingericht dus of je nou op een heerlijke zomeravond op het terras zit of  bij wat frisser weer wil chillen met je vrienden op de bank, alles kan!
Wie doet de begeleiding?
Het ligt er een beetje aan hoe oud de kinderen zijn. Het feestje is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar.  Soms blijft er een ouder om te helpen met koken (en te slapen), maar de wat oudere kinderen redden zichzelf prima. De boer en boerin zijn natuurlijk altijd in de buurt. Overdag krijgen ze opdrachten van de boer en is er bij ieder boerderij weer een andere activiteit. Het is geen dag vullend programma , maar meestal vinden de feestvierders het ook erg leuk dat ze hun eigen tijd een beetje mogen indelen.
Voor meer info, klik je hier
Advertenties

2 thoughts on “Een slaapfeestje op de boerderij

  1. Pingback: Wat was het leuk op de boerderij! | Hiep en Hoera

  2. Pingback: Een feestje op de boerderij | Melkveebedrijf Stelling

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s