Lezen op de boerderij

de-bonte-boerderij-nastja-holtfreter-boek-cover-9789044827590

Ook dit thema mocht ik weer gezellig langs bij Kirsten van SpeelBoek Amersfoort. Ik ben zelf gek op kinderboeken dus dat is elke keer weer een feestje. En waar ik me de vorige edities van deze rubriek heel goed had weten in te houden kon ik het deze keer niet laten om toch een boek mee naar huis te nemen. Ook deze keer is het Kirsten weer gelukt hele leuke en originele titels bij elkaar te vinden met als thema boerderij.

stofboekje

We beginnen met een boekje voor de allerkleinsten, een fijn voelboekje van stof met allemaal gezellige boerderijdieren.
Stofboekje op de boerderij- Lilliputiens €12,99 o.a. SpeelBoek

kartonboekje

Op de bonte boerderij klopt het niet helemaal, op elke bladzijde een superleuke tekening waar een vraag bij hoort en sommige vragen zijn best pittig en zet je zelfs als volwassene best wel even aan het denken. Heel mooi geïllustreerd kartonboekje, een van mijn persoonlijke favorieten, jammer dat Kian er echt al te oud voor is.
De bonte boerderij_ Nastja Holfreter €8,95 o.a. SpeelBoek

tekenboek

Hartstikke leuk cadeautje voor een kinderfeestje, een tekenboek waar in eenvoudige stappen wordt uitgelegd hoe je boerderijdieren tekent, met leuke kleurplaten waarop nog genoeg ruimte is om je eigen fantasie te gebruiken en die je makkelijk uit kunt scheuren om je kunstwerk op te hangen.
 Stap voor stap tekenboek- Deltas €7,95 o.a. SpeelBoek

zoek en telboek

Boeken van Usborne zijn hier in huis al jaren favoriet, door de ontzettend leuke tekeningen en het feit dat je altijd uitgedaagd wordt actief met het boek bezig te zijn. Dat geldt ook zeker weer voor dit boek, er valt heel veel te tellen en de dieren geven erg grappige zoekopdrachten.
Zoek- en telboek De Boerderij- Usborne €11,95  o.a. SpeelBoek

trouwen op de boerderij

Bijna iedereen kent wel de gruffalo. Maar Julia Donaldson en Axel Scheffler hebben nog veel meer leuke boeken samen gemaakt. Wij hebben hier inmiddels al een flinke verzameling in de kast staan want Kian is groot fan, maar dit boek kende ik nog niet. Douwe en Doortje zijn twee vogelverschrikkers die heel graag met elkaar willen trouwen, maar daar blijk je toch wel heel veel spullen voor nodig te hebben en dan komt er ook nog een andere vogelverschrikker langs die zijn oog op Doortje laat vallen, als dat maar goed afloopt. Julia Donaldson schrijft altijd op rijm en ook deze keer zijn haar teksten weer prachtige vertaald naar het Nederlands.
Trouwerij op de boerderij- Julia Donaldson €13,95 o.a. SpeelBoek

flip flap op de boerderij

Zonder Julia Donaldson heeft Axel Scheffler ook nog een heel leuk boek gemaakt in de voor hem zo kenmerkende stijl dat prima bij ons boerderijthema past. Een flapjesboek waarbij je de koppen en poten van verschillende boerderijdieren met elkaar combineert en zo de gekste beesten maakt. Wel eens gehoord van een heidekalkoen of een mestkoe? Aangevuld met leuke gedichtjes.
 Flip-flap boerderij- Axel Scheffler €12,95 o.a. Speelboek

joehoe ik wil een koe

En ook een echt leesboek mag in deze lijst natuurlijk niet ontbreken. In Joehoe! Ik wil een koe. Wil Laura heel graag een koe als huisdier en hoewel haar ouders dat niet zo’n goed idee vinden, vindt zij dat dat best kan: een koe op het balkon.
Joehoe! Ik wil een koe- Angelique van Dam €14,99 o.a. SpeelBoek

Anne

Advertenties

One thought on “Lezen op de boerderij

  1. Pingback: Wat was het leuk op de boerderij! | Hiep en Hoera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s