Feestje met vertraging

hoofdfoto

Dat we hier bij Hiep en Hoera ook lang niet altijd alles onder controle hebben als het over kinderfeestjes gaat (hoewel we dat jullie natuurlijk wel heel hard willen laten geloven ;)) blijkt wel uit het feit dat Kian, mijn jongste, vanmiddag eindelijk het feestje gaat vieren dat we voor zijn vorige verjaardag hadden gepland.

Al hun hele leven maak ik voor mijn jongens verjaardagsmutsen en vanaf het moment dat ze het zelf aan konden geven hebben ze altijd zelf het thema van die muts mogen kiezen. Kian is er altijd al vroeg bij, zijn verjaardag is amper voorbij of hij weet al wat het volgende thema moet worden. Voor zijn achtste verjaardag wilde hij graag iets met vleermuizen. Hij is in maart jarig maar omdat hij het al zo vroeg wist kon ik mooi rond Halloween mijn slag slaan.

Vleermuizen
Overal waren wel artikelen met vleermuizen te koop en ik had al snel alles voor zijn feestje bij elkaar. We wonen dicht bij de Soesterduinen dus hadden we bedacht dat we daar met alle vriendjes heen zouden gaan. Ik had voor iedereen een vleermuismasker gekocht en we zouden een barbecue meenemen en daarop worstjes en marshmallows grillen. Verder bieden de Soesterduinen voldoende vermaak en op deze leeftijd hebben kinderen zoveel fantasie dat ze niet zo heel veel nodig hebben om er een leuke middag van te maken.

Uitstellen
Nu is maart nogal onvoorspelbaar wat weer betreft dus schoven we het feestje een stukje vooruit zodat we een beetje aardig weer zouden hebben. Alleen dat stukje werd steeds langer, het leven ging door en we werden door van alles en nog wat afgeleid, het feestje raakte een beetje in de vergetelheid. Totdat het einde van het schooljaar in zicht kwam en we het toch echt niet over wilden slaan. Plannen werd ineens een heel stuk lastiger met schoolreisjes, jaarafsluitingen van clubjes enz. Uiteindelijk hadden we de zaterdag (niet mijn voorkeur feestjes in het weekend) voor de zomervakantie vast gelegd.

Te heet!
De uitnodigingen waren uitgedeeld, iedereen kon komen, alles was geregeld, mooi! Maar gedurende de week voorafgaand aan het feestje werd het steeds heter. Ouders kwamen naar me toe en zeiden dat als de voorspellingen voor die zaterdag klopten en we nog steeds naar de Soesterduinen gingen hun kinderen niet op het feestje kwamen. Nu zagen wij het zelf ook totaal niet zitten om met temperaturen van tegen de 40 graden op een zandvlakte (zonder water) met een groep jongens te gaan zitten. Achteraf bleek die zaterdag de heetste van 2015 te zijn.

Nieuwe plannen
De plannen moesten dus acuut omgegooid worden. We gingen uiteindelijk naar een binnenbad, het was zaterdag en heet dus alle buitenbaden waren overvol. Binnenbad bleek een gouden greep, de jongens vonden het heerlijk, het was minder warm dan buiten en we hoefden ook niet op te letten of iedereen wel goed ingesmeerd was. We eindigden, heel fout, bij de gele M. En het was een top verjaardag!

Of we van onze fouten geleerd hebben?
Het is inmiddels juni, maart is dus allang voorbij. Maar het duurt nog 3 weken voordat Kian vakantie krijgt en we hebben nog een vrije woensdag weten te vinden. Dus we hebben het al een klein beetje beter gepland dan vorig jaar (ook omdat we meer werden opgejut door Kian). De weersverwachting voor vandaag is mooi, maar niet overdreven heet.

En hoewel zijn muts dit jaar een ruimte thema had, krijgt hij vanmiddag alsnog zijn vleermuisfeestje!

Anne

 

Bewaren

One thought on “Feestje met vertraging

  1. Pingback: De goodiebag voor extra nagenieten | Hiep en Hoera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s