Zomers knutselen met Sien en co

Zomers knutselen met Sien en co

Wat een moeilijke opdracht was het dit keer. En dan niet omdat ik niets kon verzinnen, maar omdat ik geen keuze kon maken tussen al die geweldig leuke zomerse knutselideeën. Gelukkig is het toch gelukt drie gave knutsels uit te zoeken en een uitleg voor jullie te maken. Dus weer heel veel knutselplezier!

De zonnevanger

zonnevanger
Deze zonnevangers zijn echt super om te maken, voor zowel hele jonge kinderen als ook voor al wat oudere kinderen. Het belangrijkste wat je nodig hebt is een lamineer apparaat met lamineer vellen. Verder heb je vliegerpapier of dun gekleurd papier nodig en eventueel figuur ponsen.
Laat de kinderen figuren ponsen uit papier of vierkantjes knippen. De figuurtjes (vierkanten) leggen ze vervolgens in een leuke vorm in het lamineervel. Als ze klaar zijn kan het vel heel voorzichtig dichtgeklapt worden. Haal het vel door het lamineerapparaat. Nu nog in vorm knippen (niet te dicht tegen de figuren aan), een gaatje bovenin maken en een draad er door heen rijgen. Zo is je zonnevanger klaar.

Sien en Co voor kinderen die gek op knutselen zijn knutsels voor een zomerfeest Zonnevanger gemaakt van een DVD

Omdat niet iedereen een lamineerapparaat in huis heeft, is een leuk alternatief een zonnevanger van een (oude) cd te maken. Laat de kinderen met verf of watervaste stift de cd aan de glimmende kant inkleuren. Even laten drogen en dan een gaatje aan de bovenkant maken en er een draad doorheen doen.

Een stoere verrekijker

verrekijker
In deze tijd van het jaar zijn er weer genoeg vogels te spotten, gelijk een leuke bezigheid voor een kinderfeest. En dit zomerse feestje begin je met een stoere verrekijker maken, zo kun je die vogels straks nog beter spotten!
Voor de verrekijker heb je twee wc-rollen, plakkaatverf en draad nodig. Plak de twee rollen aan elkaar en laat de kinderen de rollen verven in hun favoriete kleuren. Laat de verf even goed drogen, prik er aan de zijkanten gaatjes in en maak een draadje eraan vast (lang genoeg zodat de verrekijker om de nek gehangen kan worden).
Een geweldige knutsel voor ongeduldige (of jongere) kinderen.

Zomerse tekening

zomerse tekening
Deze tekening is geweldig om te maken en kinderen kunnen hun fantasie helemaal laten gaan. Veel heb je niet nodig, waarschijnlijk heb je het zelfs al gewoon in huis: wit vel papier, gekleurd papier, lijm en zwarte stiften.
Knip uit de gekleurde vellen rondjes van verschillende grote en andere vormen. Lijm de cirkels op elkaar (ik heb 3 lagen gemaakt) en lijm ook de andere vormen vast. En dan is het aan de fantasie van het kind om er met zwarte stift een mooi zomers tafereel van te maken.

Voor veel meer te gekke zomerse knutselideeën heb ik speciaal voor jullie op Pinterest een bord aangemaakt: Sien en Co ❤ Zomerse knutsel feesten.

Dank je wel Gea van Sien en Co, het blijft elke keer een feestje om jouw knutselblog in onze mailbox te vinden. We zijn nu alweer nieuwsgierig naar de volgende!

Advertenties

3 thoughts on “Zomers knutselen met Sien en co

  1. Pingback: Welkom op mijn zomerfeestje! | Hiep en Hoera

  2. Pingback: Sprookjes knutselen met Sien en Co | Hiep en Hoera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s