Uiterst relaxed kampeerfeestje

imageDe dochter van Mirjam, Yenthe, is in de zomervakantie jarig. Dat kan weleens nadelig zijn omdat er vaak veel kinderen op vakantie zijn. Vorig jaar werd Yenthe 10 en gelukkig waren haar beste vriendjes en vriendinnetjes thuis. Ze wilde heel graag een kampeerfeestje houden en dus bedacht Mirjam een plan.

“Wij wonen in Zeeland, dus aan kampeerplekken geen gebrek, en wij zijn in het bezit van een caravan waar 5 personen in kunnen slapen. Er konden dus maximaal 4 kinderen uitgenodigd worden wat op zich een prima aantal is voor zo’n feestje.

We zochten een leuke camping uit aan het Veerse meer met zwembad, speeltuin enz. Op vrijdag om 12.00 uur kwamen de kinderen gewoon naar ons huis met hun slaapspullen. Met 2 auto’s zijn we toen richting de camping gegaan waar we begonnen met een lekkere lunch. Gelukkig hadden we prachtig, weer wat de feestvreugde uiteraard wel ten goede kwam.

image

Kaartje ontworpen door Mirjam.

Na de lunch werden de zwemspullen aangetrokken en verdwenen ze met z’n vijven naar het zwembad. Zo konden mijn man en ik ons tentje opzetten, want wij bleven natuurlijk wel in de buurt om het spul te begeleiden.

Een aantal van de kinderen had nog nooit gekampeerd, dus die vonden het helemaal geweldig. Na een hele middag in het zwembad bezig te zijn geweest werden de kleren weer aangetrokken en was het tijd voor wat badminton (dat hoort nou eenmaal op de camping), voetbal en de frisbee. Met af en toe natuurlijk een chipje en een drankje.

Een klein stukje bij de camping vandaan zat een frietkotje aan het meer. Daar dus met z’n allen naartoe gewandeld en friet gegeten met een snack en toe een ijsje. Lekker makkelijk en altijd een succes. Weer terug bij de camping nog even bij de disco van het animatieteam wezen kijken en ook daar weer in de speeltuin gehangen, terwijl mijn man en ik heerlijk op het terras zaten.

Na het douchen allemaal de pyjama aan en in de caravan spelletjes gespeeld. Kinderen van 10 zijn gelukkig prima in staat dat allemaal zelf te regelen en dus konden wij gewoon lekker voor de caravan een drankje doen en van de zonsondergang genieten. Door alle activiteiten waren ze aardig afgemat en sliep het spul tegen elven waardoor wij ook op tijd de tent in konden.
Na een rustige nacht en lekker ontbijt nog even met de SUP en de roeiboot het meer op gegaan, krabbetjes gevangen en schelpen gezocht. Toen alle spullen weer bij elkaar gezocht en alle kinderen rond lunchtijd weer thuis afgezet.

We hebben nog nooit zo’n relaxt kinderfeestje gehad. En de kinderen hebben het er nu nog over. Wij zijn zelf nog een week op de camping blijven staan, en hebben genoten van de vakantie in eigen omgeving…

Dit jaar hebben we het kinderfeest van mijn dochter ook alweer achter de rug. Een tuinfeest met 32 kinderen…. Een heel ander verhaal dus. Maar dat zal ik een volgende keer vertellen.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s