Tuinfeestje mét playbackshow

imageOmdat de zoon van Mirjam de hele klas uit mocht nodigen toen ie 11 werd, wilde haar dochter dat ook graag. Ze was echter wat laat met het reserveren van het zaaltje in het wijkgebouw dus moest ze wat anders bedenken. Na enige twijfel besloot Mirjam 32 kinderen toch maar ‘gewoon’ bij haar thuis te ontvangen en te hopen op goed weer zodat iedereen in de tuin kon. Mirjam vertelt:
“De datum was in juni, dus ja, met het weer kon het alle kanten op gaan.” Op de uitnodiging hadden we voor de zekerheid vermeld dat als het echt heel slecht weer was we een andere datum gingen prikken.
Inmiddels wisten we wel dat elf jarigen al veel zelf kunnen, maar een paar uur kletsen op een feestje en af en toe een dansje doen zit er nog niet in. We moesten er dus voor zorgen dat ze zich niet gingen vervelen en dat er voor ieder wat wils was. Tevens moet zo’n feest vooral niet te lang duren…

Stoppen op het hoogtepunt zeg maar. Ons feest was van 19.30 tot 22.00 uur. En dat was echt lang genoeg, tegen de tijd dat ze genoeg van elkaar hadden werden ze opgehaald.
Om 19.30 uur werden de eerste gasten  gebracht. Na een hele dag vol onweersbuien en buienradar bekijken werd het klokslag 19.30 uur droog. De zon brak door en de weergoden waren ons gunstig gezind.

image
We hadden een tent in de tuin gezet met al het eten en drinken, een leuk zitje er in gezet en er stond een tafelvoetbalspel wat we van vrienden hadden geleend.
Op ons terras hadden we een ping-pongtafel staan (ook geleend) waar gretig gebruik van werd gemaakt. Ook op de trampoline konden ze heerlijk hun gang gaan al was de regel wel dat ze daar niet met meer dan 3 kinderen op mochten. En wonder boven wonder hielden ze zich daar keurig aan.

Mijn dochter had een playbackshow georganiseerd waar de liefhebbers aan mee konden doen. Om de 20 minuten hadden we een aantal acts. Er was een jury gekozen, een podiumpje gebouwd en mijn zoon zorgde voor de muziek. Ook buiten de acts om werd gedanst op het podiumpje, we hadden dus geen spijt dat we de moeite hadden genomen om dat op te zetten.

imageWe hadden verschillende spelletjes bedacht, maar uiteindelijk hadden we alleen tijd voor het oud-Hollandse koekhappen, dat was echt een succes. De meesten hadden dat nog nooit gedaan. Voor de winnaar hadden we een prijsje (waterpistool van de Action) en ook voor de winnaars van de playbackshow hadden we een prijsje.

Een half uur voor tijd hebben we de tuinkachel nog aangestoken en konden ze marshmallows roosteren.
We hebben er absoluut geen spijt van gehad om het thuis te vieren, en het is toch echt wel gezelliger dan de meeste zaaltjes. Al moet ik wel zeggen in nog steeds stukjes confetti uit de party-poppers tegenkom in mijn huis en tuin. Een herinnering en een superleuk feest zullen we maar zeggen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s