SpeelBoek in zomerse sferen

Speelboek

Al mijn hele leven heb ik een grote voorliefde voor mooie boeken en vormgeving. Het is dan ook elk thema een feestje om bij Kirstin van SpeelBoek Amersfoort op bezoek te gaan om haar selectie boeken voor ons thema te bekijken. En deze keer maakte ze het me wel heel erg moeilijk, want twee titels moest ik echt mee naar huis nemen (en de andere vier zitten nog steeds in mijn hoofd, dus wie weet) Ik vind de vakantie sowieso altijd een goede reden om boeken te mogen kopen.

Beatrijs en Annabel
Beatrijs, het schaap, en Annabel, de geit, staan al hun hele leven in dezelfde wei en vinden dat eigenlijk maar saai. Op een dag besluiten ze op vakantie te gaan. Dat op vakantie gaan een stuk spannender kan zijn dan je van te voren had verwacht blijkt wel uit dit leuke verhaal. Je houdt er in ieder geval goede verhalen aan over. Fijn voorleesboek voor een leuke prijs.

Beatrijs en Annabel– John Yeoman & Quentin Blake SpeelBoek €7,50

Het eiland van opa

Sem reist met zijn opa naar een eiland, daar beleven ze prachtige avonturen. Wanneer het tijd is om terug te gaan wil opa op het eiland blijven een prachtig verhaal over afscheid en verlies met als boodschap dat mensen waar je van houdt altijd bij je zijn (ook als ze dat niet meer letterlijk zijn). Benji Davies maakte ook de kleine walvis, dat volgend jaar prentenboek van het jaar wordt.

Het eiland van opa– Benji Davies SpeelBoek €13,99

Kamperen

Bij zomer hoort vakantie en veel mensen (waaronder ikzelf) gaan dan kamperen. Superleuk prentenboek met heel veel herkenbare situaties als je een kampeerder bent. Leuk voor jong en oud door de humor die in de tekeningen is verwerkt. Topcadeau om mee te nemen wanneer je gaat kamperen.

Kamperen- Philip Waechter SpeelBoek €12,50

Frankrijk

Vakantieland nummer is toch eigenlijk sinds jaar en dag toch wel Frankrijk, na een jaartje pauze ga ik zelf dit jaar toch ook weer naar dit fijne land. Dit boek staat vol met de meest opvallende en leuke weetjes over Frankrijk. Wat hebben een haan, een eend en een schaap te maken met de eerste luchtballon? Hoe probeerden de broers Michelin hun autobanden te verkopen? Waarom is het in Frankrijk verboden om je varken Napoleon te noemen? Ultiem cadeau dus voor kinderen die naar Frankrijk op vakantie gaan.

De Eiffeltoren is 540 stokbroden hoog en andere weetjes over Frankrijk- Peter Slabbynck SpeelBoek €14,99

alfa bravo charlie

Een van de boeken die ik absoluut niet kon laten liggen was:  Alfa Bravo Charlie, een boek over codes, vlaggen en geheimtaal op het water. Met een opa die kapitein was op een mammoettanker moest ik dit boek wel voor mijn jongens meenemen. En dat het ook nog eens prachtig is vormgegeven gaf helemaal de doorslag. Ga je dus ergens naartoe op vakantie waar je veel boten tegenkomt, neem dan dit boek mee in je bagage, er gaat een wereld voor je open. Codes en geheimtaal zijn natuurlijk altijd spannend en met dit boek ben je in staat ook je eigen codes te maken en je eigen geheimtaal te vezinnen. Uren speelplezier in de vakantie dus.

Alfa Bravo Charlie- Sara Gillingham SpeelBoek €17,50

Monumentaal

De laatste titel op het lijstje is de monumentaal atlas, het tweede boek dat ik absoluut moest hebben. een atlas gevuld met de meest bijzondere gebouwen van de wereld met de leukste weetjes erbij. Gegarandeerd uren zoekplezier.

Monumentaal: De knapste en gekste gebouwen Atlas- Sarah Tavernier SpeelBoek €19,95

Advertenties

One thought on “SpeelBoek in zomerse sferen

  1. Pingback: Welkom op mijn zomerfeestje! | Hiep en Hoera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s