Handig! Spelletjes voor op je feestje én voor op de camping

imageNa het succes van het blog van vorige week: Handig! Spelletjes voor op je feestje én voor onderweg nu deel twee. Het kan natuurlijk zo maar zijn dat je je verjaardag viert op de camping en dan is het maar wat handig als je wat spelideeën voor handen hebt. Om het een beetje overzichtelijk te houden hebben we spelletjes uitgekozen waar water bij te pas komt.

Snoephappen
Vol een kom met water en leg een snoepje op de bodem. De speler moet met de handen op de rug het snoepje proberen te pakken met zijn mond. Als hij of zij het gepakt heeft, dan mag het snoepje natuurlijk verorberd worden. Voor de gevorderde speler: doe de spelers een blinddoek voor.

Flessen omgooien
Twee spelers hebben ieder een fles(je) gevuld met water voor zich staan. Ga tegen over elkaar staan en probeer met de bal elkaars fles te raken. Als de fles is omgegooid moet eerst de bal gepakt worden en daarna mag pas het flesje rechtop gezet worden. Wie na vijf keer proberen nog het meeste water in de fles heeft, heeft gewonnen.

Waterestafette
Zet twee emmers water (gevuld met evenveel water) naast elkaar. Zet op twee meter afstand twee lege emmers water. Als het startsein wordt gegeven moet de ‘eigenaar’ van zijn emmer zo snel mogelijk met een plastic bekertje het water van de volle emmer in de lege emmer zien te krijgen. Degene die dat het snelst doet, heeft gewonnen (of degene die het meeste water heeft overgebracht in vijf minuten heeft gewonnen.

Wedstrijdje zwemmen
Wijs een plek aan in het zwembad waar de eerste deelnemer zo snel mogelijk naar toe zwemt. Neem de tijd op en laat de tweede deelnemers er zo mogelijk nog sneller naar toe zwemmen. Enzovoort.Degene met de snelste tijd heeft gewonnen.

Ballongooien
Heerlijk voor een warme dag. Vol ballonnen met water en laat de kinderen die naar elkaar toe gooien. Staat garant voor heel veel waterpret!

Uit: 97 spelletjes voor onderweg en op de camping

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties

One thought on “Handig! Spelletjes voor op je feestje én voor op de camping

  1. Pingback: Welkom op mijn zomerfeestje! | Hiep en Hoera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s