Maak de medailles zelf!

medaille koekjesFoto: BBC Good Food magazine augustus 2012

In de loop van de jaren hebben mijn kinderen al heel wat medailles gekregen op kinderfeestjes. Het is op het moment zelf natuurlijk superleuk als je een medaille krijgt als je een spelletje hebt gewonnen. Vol trots worden ze dan ook mee naar huis genomen, maar na een dag of twee belanden ze onder in een la waar de stapel steeds groter wordt en er daarna eigenlijk  nooit meer iets mee wordt gedaan. Eens in de zoveel tijd gooi ik dan ook een hele stapel weg, zonde eigenlijk.

Toch een medaille

Het moment dat je de medaille krijgt is natuurlijk altijd bijzonder, en zeker bij een feestje met als thema sport en spel horen medailles. In plaats van bij de HEMA een zakje medailles te kopen zou je er ook voor kunnen kiezen de medailles zelf te maken.

fieveblogspotFoto:Fieve.blogspot

Op deze manier is het een blijvende herinnering aan een geslaagd feest!

Medaille voor een dag

Nog leuker (en lekkerder) maak eetbare medailles! Helemaal niet zo moeilijk om te maken, eigenlijk zijn het gewoon ronde koekjes waar je met een potlood een gat in hebt gemaakt voordat je ze bakt. Het decoreren is wat lastiger misschien, maar zelfs een rond koekje met een leuk lintje erdoor ziet er al uit als een medaille, dus je hoeft het jezelf niet al te moeilijk te maken. En groot voordeel! de kinderen eten de medailles op, dus je blijft niet met een la vol medailles zitten. Wil je het recept van de koekjes op de foto? Je vindt het hier.

Voor nog meer inspiratie hebben we een bord op Pinterest gemaakt.

Advertenties

One thought on “Maak de medailles zelf!

  1. Pingback: En de winnaar is….. | Hiep en Hoera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s