Lekker sporten met Sien en co

Hoofdfoto

Houdt jouw kind ook zo van sporten? Zeker deze tijd van het jaar – met het EK, de Tour de France, Wimbledon en vanaf 5 augustus de Olympische Spelen – is er genoeg op televisie om van te genieten. Als kind vond ik vooral de Olympische Spelen geweldig om te volgen. Superleuk dus om in het thema Sport knutsels voor jullie kinderfeesten te mogen bedenken.

Een prikbord bal
prikbord bal
Een knutsel die ook door kleinere kinderen gedaan kan worden, een prikbord maken in de vorm van een bal. Alles wat je nodig hebt is een onderzetter van kurk, verf, een kwast, wat garen en een stevige tape. Houd er wel rekening mee dat het wat meer tijd kost en dat de kinderen tussendoor wat anders kunnen doen (in verband met het drogen van de verf).
Het maken op zich is makkelijk. Verf de onderzetter eerst wit (de kinderen brengen als het ware een grondverf laag hiermee aan) en laat deze laag drogen. Verf de onderzetter vervolgens in de kleur van de bal (nog een laag wit voor een voetbal, oranje voor een basketbal, bruin voor een rugbybal). Laat ook deze laag weer drogen. Breng tenslotte met een zwarte verf de strepen en vlakken aan die op de bal horen. Nu nog aan de achterkant een stukje garen bevestigen met een stevige tape (bijvoorbeeld Duck tape) en het prikbord is klaar.

Stoere hockeystick
hockeysticks1.jpg
Deze hockeystick is dubbel zo leuk. De stick kun je zelf maken en daarna kan er een toernooi tafelhockey worden gehouden! En dat alles met wat ijsstokjes, verf, kwasten, lijm en een platte knoop.
Knip van een ijsstokjes een stuk schuin af voor de onderkant van de hockeystick en lijm dit vast op een ijsstokje. Laat de lijm even drogen en verf daarna de hockeystick in de favoriete kleur. Ook dit moet weer even drogen. Ten slotte kan de stick nog versierd worden. En als alle verf goed gedroogd is kan er lekker gehockeyd worden. Gebruik een platte knoop als puck.

hockeysticks2

Vangspel
vangbeker.jpg
Ook het vangspel is een leuke combinatie van knutselen en spelen. Ik heb het spel met Duck tape en een plastic beker gemaakt, maar je kunt het ook heel makkelijk – lowbudget – met een papieren beker en verf maken. Verder heb je nog een schaar, een ijsstokje, garen en een kraal nodig.
Maak onderin de beker een gleufje met de schaar en steek het ijsstokje erin. Maak het stokje goed vast met tape (ga je voor de verf variant, gebruik dan papiertape). Versier de beker met Duck tape (of verf het papieren bekertje). Maak tenslotte een stuk garen vast aan de kraal en bevestig het garen aan het stokje in de beker. En dan nu spelen maar.
Sportief pennenbakje

pennenbakje
Ik weet het, normaal doe ik drie knutsels. Maar ik kon dit keer gewoon niet kiezen, daarom een kleine toegift ;).

Alles wat je voor dit pennenbakje nodig hebt is een groentepotje, (schoolbord)verf, een kwast en eventueel een krijtstift. Ik heb er voor gekozen het potje met schoolbordverf te schilderen en vervolgens met krijtstift een voetbalveld te maken. Er is echter nog zoveel meer mogelijk; maak een basketbal, een voetbal, een honkbal , een scheidsrechtershirt of de olympische vlag.
Wil je nog meer inspiratie voor een sportief kinderfeestje? Op mijn Pinterest bord Sien en Co ❤ Sportfeestjes staan nog veel meer gave sport knutsels op je te wachten.
Weer heel veel knutsel plezier!

Gea

Dank je wel Gea van Sien en co, ze zijn weer superleuk!

Bewaren

Advertenties

One thought on “Lekker sporten met Sien en co

  1. Pingback: En de winnaar is….. | Hiep en Hoera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s