Lekker apenkooien op je feestje

Apenkooien3

Michiel Vervoort is mede-eigenaar van Sport for Kidz en organiseert een keur aan sportieve kinderfeestjes. “Ze bewegen onder het mom van een feestje, maar leren ondertussen zo ontzettend veel!

Als je op de site van Sport for Kidz kijkt, weet je niet wat je ziet: je kunt uit zo ontzettend veel kinderfeestjes kiezen. Van apenkooien tot klimmen en van free running tot een stoeifeestje. Alles is mogelijk. De populairste van het moment is toch wel het apenkooifeestje. “Apenkooien kan voor elke leeftijd”, vertelt Michiel Vervoort. “We passen het namelijk aan per leeftijd. Hoe ouder de kinderen worden hoe meer we er een spelelement in verwerken. Het parcours wordt steeds lastiger.” Maar ook het beachsportfeestje is momenteel erg populair.”De jarige mag kiezen uit : beachvoetbal, beachtennis, beachvolleybal, beachslagbal, beachfrisbee en/of verschillende beach(estafette)spelletjes.” En wat als het regent: “Dan verkassen we de hele boel naar binnen”.

Zijn er eigenlijk wel eens kinderen die helemaal geen zin in sporten hebben? “Bijna niet”, vertelt Vervoort. “Soms staan ze de eerste tien minuten wat verlegen aan de kant, maar als ze zien hoe leuk de rest het heeft, dan doen ze maar wat graag mee.”

En hoe zit het eigenlijk met het free-running feestje: is dat niet hartstikke gevaarlijk? “Nee, hoor helemaal niet”, aldus Vervoort. We hebben juist liever dat ze het bij ons gaan uitproberen dan op straat. Wij leren ze vallen – we hebben matten liggen – en laten zien hoe ze een val kunnen breken. Wij hebben namelijk allemaal instructeurs in dienst die zelf bedreven zijn in de activiteit die ze aanbieden. Dus een free-run feestje wordt begeleid door een echte free-runner.”

En dat geldt dus ook voor het apenkooien. “Kinderen vinden het fantastisch om te doen en leren ondertussen heel erg veel. Wij zijn afgestudeerd aan de ALO (sportacademie) en weten precies wat we doen. De kleintjes leren draaien, wenden, keren, koprollen… en naarmate ze ouder worden, leren we ze steeds beter bewegen. Goed bewegen is namelijk de basis voor een goede sportieve ontwikkeling.”

En de ouders, wat moeten die doen tijdens het feestje? “Die mogen er bij blijven, maar die mogen ook gaan genieten van een lekker kopje koffie. Kunnen ze even uitblazen.”

 

 

Advertenties

One thought on “Lekker apenkooien op je feestje

  1. Pingback: En de winnaar is….. | Hiep en Hoera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s