‘Uitnodiging gewoon uitdelen op schoolplein’

Uitnodiging.png

Foto: Studio Kisa

In onze rubriek: wat vind jij? plaatsten we de vraag: wel of niet uitnodigingen uitdelen op het schoolplein? Dat hebben we geweten. Er werd veel gereageerd: @kindergeitje reageerde op Twitter met: Kinderen vertellen elkaar toch wel wie je op je feestje mag komen. Gewoon uitdelen dus. Angelique is het daar niet mee eens: bij mijn dochter worden de uitnodigingen gewoon in de klas uitgedeeld, maar persoonlijk vind ik thuis brengen netter, gewoon om tranen te voorkomen. Zelftraktatiesmaken zegt op Instagram: Uitdelen op schoolplein moet kunnen, tenzij er andere regels op school gelden.

De uitslag van de poll op Twitter was onverbiddelijk. Liefst 75 procent van de ondervraagden vindt uitdelen op het schoolplein niet zo tactisch. Slechts 25 procent vindt het niet meer dan normaal.

We legden de vraag uiteraard ook voor aan een professional. Pedagoog Merel van den Dungen aan het woord: “We willen onze kinderen tegenwoordig overal voor beschermen. Vooral teleurstellingen willen we voorkomen. Maar dat is niet zoals het echte leven in elkaar steekt. En het is juist zo belangrijk dat je dat van jongs af aan al meekrijgt. Wanneer ouders stoppen met die boodschap doorgeven, krijgen we kinderen die nergens meer tegen kunnen. Ook niet wanneer ze volwassen zijn.

Een uitnodiging wel of niet uitdelen op het schoolplein: maak het niet groter dan het is. Je wordt wel of niet uitgenodigd voor een feestje. Als je niet wordt uitgenodigd leert een kind daar ook van. We moeten als ouders aan onze kinderen leren dat je niet overal bij kan zijn. Volgende keer beter! En eventuele emoties die daarmee gepaard gaan mogen er gewoon zijn. Leg het uit aan je kind….

Het is niet nodig om het er bij andere kindjes in te wrijven. Ook dat is een taak voor de ouders. Dat kan je kinderen leren. Wanneer je het achter de rug om doet door een uitnodiging thuis af te leveren, bescherm je de kindjes die niet komen. Je hoeft kinderen niet overal voor te beschermen. Opgroeien gaat toch met vallen en opstaan? En daar horen teleurstellingen zeker bij.”

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s