Feest! Lekker botsen in de bubbelbal

sportvanroel
Je ziet ze steeds vaker: bubbelballen. Roel Hazenberg van Sportief Kinderfeestje geeft er zelfs feestjes in! Maar hij doet ook nog in ´gewone´ ballenfeestjes. Hoe leuk! 
Wat voor soort sportieve feestjes bied je zoal aan? 

Ik bied momenteel twee soorten feestjes aan, te weten een Ballenfeest en Bubbelbalfeest. Ieder feest duurt twee uur lang en wordt afgesloten met een medaille-uitreiking en het maken van een groepsfoto.

Welke is momenteel de meest gevraagde?
Het Ballenfeest is tot nu toe het meest gevraagde, maar dat komt vooral omdat ik bubbelbalfeest recent heb toegevoegd aan mijn aanbod.

Waarom is het Ballenfeest zo populair?
Door de combinatie van verschillende spellen/sporten is het een aantrekkelijk programma voor veel kinderen. Er zit altijd wel een sport of spel bij dat leuk is om te doen. De jarige kan van te voren ook zelf bepalen welke sporten hij/zij wil. 

roel

Over het bubbelbal, hoe werkt dat precies?
Met bubbelbal heb je een opblaasbare bal die je over je heen draagt (als een rugzak aan trekt) en je dus beschermd bent. Je kunt hiermee een potje voetbal tegen elkaar spelen en elkaar dus omduwen en stoten zonder elkaar pijn te doen. De bal beschermt je. Het werkt vooral op de lachspieren. Je kunt er ook koprollen mee maken. Het geeft de kinderen dus alle vrijheid om rennen en rollen.

Is dat voor ieder kind geschikt?
Het is geschikt voor kinderen vanaf 6/7 jaar tot 12 jaar. 

Wat is er precies het wedstrijdelement van?

Je kunt een voetbalwedstrijd doen, maar ook een koprol-estafette of last-man-standing (elkaar proberen te botsen en kijken wie als laatst over blijft)

Wat doe je als een kind niet durft?
Bij een Bubbelbalfeestje worden ook altijd nog ren/tikspellen gedaan, dus kinderen die echt niet in een bal durven staan dan niet aan de kant. Verder krijgen de kinderen ook alle tijd om even te wennen aan en bal. Er worden regels gehanteerd waardoor er niet zomaar gebeukt mag worden. Kortom, veiligheid en plezier staan voorop. Als een kind tot slot echt niet wil, dan laat ik hem/haar meehelpen met ‘scheids’ zijn of ‘coach’ maken van een team. Dit is altijd succesvol.

Hoe verloopt een bubbelbalwedstrijd precies?
De meeste kinderen zijn heel aftastend in het begin, maar na de eerste paar keer botsen is het ijs snel gebroken en gaan ze helemaal los. Er worden wedstrijden van vier à vijf minuten gespeeld en dan wordt er gewisseld. Dit is nodig, omdat het rennen en botsen met de bubbelballen intensief is. Vermoeide kinderen is een garantie bij dit feestje. Na enkele wedstrijdjes worden er nog andere spellen gedaan, zoals koprolrace/koprolestafette en last-man-standing. 

Advertenties

2 thoughts on “Feest! Lekker botsen in de bubbelbal

  1. Pingback: En de winnaar is….. | Hiep en Hoera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s