Sporten en spelen met SpeelBoek

Hoofdfoto

Net als half Nederland ben ik momenteel druk aan het minimaliseren in huis, we hebben gewoon teveel spullen. Maar waar ik nog steeds totaal geen weerstand aan kan bieden  zijn mooie boeken voor mijn kinderen, dus waar het speelgoed het huis uitgaat komen er stiekem toch weer boeken in. Ach het zal wel een langdurig proces gaan worden. Wat ook niet echt meehelpt zijn mijn bezoekjes aan Kirsten van het SpeelBoek in Amersfoort (iets van kat op het spek binden ofzo). Ook deze keer was het weer een feestje (en de verleidingen reuze groot), ik verliet de winkel dan ook weer met twee feestelijk ingepakte cadeautjes voor mijn jongens.

ShenShen en de 66 sledehondjes – Philip Reeve & Sarah McIntyre €13,50 (SpeelBoek)

Elk jaar als wij op vakantie gaan koop ik voor mijn jongens een boek om in de tent te lezen (de rest komt van de bieb, maar zo hebben ze elk jaar een boek dat echt bij die vakantie hoorde). Op advies van Kirsten kocht ik dit jaar voor Kian Olivier en de dwaaleilanden. Nu vraag je je natuurlijk af wat doen die foto’s van Shen en de 66 sledehondjes dan boven deze post. Olivier is het eerste boek van het duo Philip Reeve & Sarah McIntyre en Shen het derde. Kian vond het boek geweldig dus je raadt het al, in zijn pakje zat deze keer Shen en de 66 sledehondjes.

Shen en de 66 sledehondjes gaat over een race, een race naar het einde van de wereld, een reis die je maar een keer in je leven meemaakt met als prijs alles wat je hartje begeerd. Shen en Sika willen die prijs heel graag winnen maar dat gaat natuurlijk niet zomaar onderweg maken ze allerlei spannende dingen mee. Volgens Kian een echte aanrader als je van een beetje spannend en griezelig houdt. Geschikt voor de leeftijd 8-10 jaar.

KampioenKampioen – Corien Oranje €9,95 (SpeelBoek)

Kampioen is het waargebeurde verhaal van Olivier, die aan wedstrijdzwemmen doet, junior kampioen vlinderslag is maar bij een ongeluk zijn onderbeen verliest. In plaats van op te geven zet hij door. En met resultaat dit jaar heeft hij zich geplaatst voor  de paralympics. Corien Oranje heeft zijn verhaal prachtig opgeschreven. Geschikt voor de leeftijd 10-12 jaar.

ElmerElmer en de wedstrijd -David McKee €12,99 (SpeelBoek)

Zo leuk vind ik het dat Kirsten een boek van Elmer heeft uitgekozen. Elmer was Kian’s grote held toen hij een peuter was. Ik heb hem dan ook eindeloos voorgelezen uit de verschillende boeken over Elmer, en dat verveelde nooit. De verhaaltjes zijn zo leuk geschreven en de tekeningen zijn fantastisch voor peuters en kleuters.

En alsof het zo had moeten zijn kwam vorige week de allernieuwste titel uit: Elmer en de wedstrijd. Elmer en zijn neef Wilbur organiseren een wedstrijd voor alle olifanten. Dat dat nog niet meevalt blijkt al snel, de olifanten vinden het helemaal niet leuk als ze verliezen, maar zoals altijd weet Elmer raadt, iedereen wint een prijs want elke olifant is wel ergens goed in. Zo zijn er prijzen voor de snelste, de dapperste, de liefste en bijvoorbeeld de zieligste. Heerlijk voorleesboek voor peuters en kleuters.

het dansende dierenbosHet dansende dierenbos – Jasper Merle & Hester van Toorenburg €19,99 (SpeelBoek)

Prachtig doeboek over kinderyoga. Bij het boek zit een cd met daarop de liedjes en muziek die bij de oefeningen hoort. Alle oefeningen zijn afgeleid van dieren zodat het kinderen zeker aan zal spreken. Met mooie illustraties en duidelijke tekeningen worden de verschillende oefeningen goed uitgelegd en door de begeleidende cd wordt het heel makkelijk om de yoga oefeningen te doen en te blijven doen.

GewonnenGewonnen – Ruth Wielockx €14,95 (SpeelBoek)

Een leuk prentenboek voor de kleintjes mag natuurlijk ook niet ontbreken, gewonnen gaat over een race, de meest grappig voertuigen rijden over de bladzijden, wie zal er winnen? Valt er eigenlijk wel te winnen?

Een boek met een erg grappig ontknoping en prachtig getekend.

ZwaanZwaan wil een fiets – Sieb Posthuma & Daniel Barbot €13.95 (SpeelBoek)

In 2014 overleed illustrator/vormgever Sieb Postuma, erg jammer want ik las zijn boeken over Rintje zijn hondje altijd graag aan mijn kinderen voor. Zijn tekenstijl was bijzonder en er zat altijd veel humor in, er bleef dus altijd iets te ontdekken waardoor het voorlezen nooit saai werd. Zo ook in dit boek dat hij samen met Daniel Barbot maakte.

Mevrouw de Haan heeft heel veel huisdieren maar een is haar het allerliefst, haar haan die luistert naar de naam zwaan. Zwaan is bijna jarig en wil heel graag een fiets, mevrouw de Haan kan haar lieve zwaan niets ontzeggen maar waar vind je nu een fiets die geschikt is voor een haan. De zoektocht begint en hoe die afloopt is te lezen in dit prachtige boek. Een verhaal met onverwachte wendingen en prachtige illustraties die je zeker aan het lachen zullen maken. Voorleesboek voor kleuters.

Ons nieuwe thema is inmiddels bij Kirsten bekend en ik ben nu al heel benieuwd wat ze daar mee gaat doen.

Wordt vervolgd!

Anne

 

 

 

 

Advertenties

One thought on “Sporten en spelen met SpeelBoek

  1. Pingback: En de winnaar is….. | Hiep en Hoera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s