‘Zwemfeestje is dikke lol’

image

Foto: Bad Hesselingen

Bij het thema Sport & Spel mag een zwemfeestje natuurlijk niet ontbreken. Maar welk zwembad benader je nou voor informatie? Die keuze bleek vrij makkelijk: hét zwembad dat in 2015 is uitgeroepen tot beste zwembad! En dat is Bad Hesselingen in Meppel. Mariëtte Venhuizen: “Kinderfeestjes in het zwembad zijn vaak een succes omdat het heel ongedwongen is, je boekt een arrangemet en zwemmen maar: een zwemfeestje is gewoon dikke lol. En de ouders hebben even de handen vrij.”

“Zwemfeestjes zijn ongeveer vanaf een jaar of zes, zeven”, vervolgt Mariëtte. “De leeftijd waarop kinderen hun A-diploma hebben. Het komt wel eens voor dat een kind geen diploma heeft. Dat geeft in principe niks, maar het moet dan wel zwembandjes om en goed in de gaten worden gehouden door de ouders die het feestje geven.”

Bad Hesselingen wordt vaak gebruikt voor kinderfeestjes, waarom is het een fijn bad? “Wat wij van ouders horen is dat het een overzichtelijk bad is. Niet veel hoeken en gaten waardoor je constant de kinderen ‘kwijt’ bent.” (Dat is een goeie tip: kies een overzichtelijk zwembad) “Bovendien hebben wij veel spelletjes te bieden: glijbaanraces, bucket game, stroomversnelling, wirlpool…”  Mariëtte: “Ook stellen wij geen begin- en eindtijd in; je maakt het feestje zo lang als je wilt. Al zien we natuurlijk wel dat bij zevenjarigen het feestje na zo’n drieëenhalf uur wel klaar is en het steeds langer duurt, naarmate ze ouder worden. En de oudere kinderen vinden een discofeestje in de avond helemaal te gek.”

Nog een goeie tip van Mariëtte: “Als je aankomt met je gezelschap, ga dan eerst even drie kwartier zwemmen voordat je de cadeautjes uitpakt. Onze ervaring is dat heel veel kinderen bij aankomst niet de rust hebben om even bij het uitpakken stil te staan. Als je ze eerst even laat ‘uitrazen’ dan hebben ze wel even de aandacht voor de cadeautjes.”

Oja Mariëtte, wat als een kind z’n zwemspullen is vergeten? “Geen probleem, we hebben hier bakken vol liggen. Handdoek vergeten? Maakt ook niks uit.”

 

 

 

 

 

3 gedachten over “‘Zwemfeestje is dikke lol’

  1. Pingback: En de winnaar is….. | Hiep en Hoera

  2. Pingback: Checklist voor een topfeestje! | Hiep en Hoera

  3. Pingback: O nee! Zwemkleding vergeten! | Hiep en Hoera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s