Herfstfeestje met Sien en co

herfstknutsels.jpg

Na de lente is de herfst mijn meest favoriete jaargetijde. De bomen zien er voor mij dan op hun allermooist uit, met bladeren in geweldige kleuren. De herfst is echt een bron van inspiratie voor heel veel leuke knutsels. Het was dan ook niet makkelijk een keuze te maken, toch is het weer gelukt 3 toffe ideeën voor jullie uit te werken.

vingerverfboom
Herfst boom schilderen
De herfst boom is ook voor kleine kinderen erg leuk om te doen. Met stift maken de kinderen de omtrek van hun hand op een schilderdoek. Deze doeken zijn voor een leuke prijs bij bijvoorbeeld de Action te koop. Help kleine kinderen hier eventueel wat bij. En dan schilderen maar. De hand vormt de boomstam en wordt dus bruin geverfd. Voor de blaadjes heb ik potloden met een gum aan het einde gebruikt, maar je kunt hier ook wattenstaafjes voor gebruiken. Laat de kinderen rondom de vingers (de takken) de blaadjes maken in vorm van stippen. Door de verschillende herfsttinten (rood, geel, oranje) te gebruiken wordt het een mooi kleurrijk geheel.

punniken
Blaadjes punniken
Je hebt het vroeger als kind vast ook wel gedaan, punniken. Nog altijd is punniken erg leuk om te doen, helemaal op een kinderfeest. Om deze blaadjes te punniken heb je naast een punnikchampignon ook garen, een naald met stompe punt en ijzerdraad nodig.
Punniken doe je zo
Doe het garen en het ijzerdraad door het midden. Wikkel het garen om elk van de pootjes, herhaal dit nog een keer. Haal nu het onderste lusje over het bovenste lusje. Wikkel vervolgens het garen weer om elk van de pootjes en haal wederom het onderste lusje over het bovenste lusje. Dit blijf je herhalen tot het punnikkoord lang genoeg is. Omdat er nu een blaadje van gemaakt wordt, punnik je het ijzerdraad (in het midden houden!) mee.
Is je koord lang genoeg, dan hecht je af door het draad af te knippen en vervolgens door elk van de lusjes te halen. Maak er nu een mooi blaadje van. Met het uiteinde van het draad kan er nog een nerf gemaakt worden. De blaadjes kunnen aan bijvoorbeeld een tas of de sleutelbos gehangen worden. Ook is het leuk om meerdere bladeren te maken en er een slinger van te maken.

bladerkrans
Bladerenkrans
Een leuke, makkelijke, snel te maken knutsel (en ook nog eens goedkoop) is het maken van een bladeren krans. Alles wat je nodig hebt zijn vouwblaadjes (ik heb 20 x 20 cm gebruikt, maar kleiner kan ook), lijm, een schaar en ijzerdraad.
Vouw een blaadje dubbel zodat je een driehoek krijgt. Vouw vervolgens het blaadje vanaf de onderkant heen en weer steeds een klein stukje om. Vouw het in de uiteinden samen. Knip een ander blaadje in vier gelijke strookjes (per blad is 1 strookje nodig). Draai het strookje iets op, leg dit over het midden van het gevouwen blad, vouw de uiteinde naar elkaar en draai de uiteinde in elkaar tot een steeltje. Lijm nu de het blad aan elkaar. Maak verschillende bladen door de driehoek dubbel te vouwen en dan een soort kerstboom te knippen. Vouw de driehoek weer open om vervolgens hetzelfde te doen als voorgaand blad. Vouw bladeren in verschillende kleuren en maak ten slotte de bladeren met ijzerdraad aan elkaar vast, dit doe je door het ijzerdraad om de pootjes te wikkelen. Zo is snel een mooie bladerkrans gemaakt.

Dit waren de knutsels voor het herfst feest. Op Sien en Co Herfst DIY’s vind je nog veel meer superleuke knutselideeën voor een geweldig feestje in deze mooi periode van het jaar!
Heel veel knutsel plezier.
Gea

Dank je wel Gea van Sien en co voor dit superleuke blog, hoewel het vandaag tropisch warm is komen we zo toch al een beetje in herfstsferen.

Advertenties

One thought on “Herfstfeestje met Sien en co

  1. Pingback: Knutselen met appels. | Hiep en Hoera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s