Vriendenboekje? Nee joh, het poesie-album is veel leuker!

image

Foto: Merike Woning

Hadden we al gezegd dat we fan zijn van uitgeverij Loopvis? Niet? Nou, bij deze. Binnenkort komen we met een recensie van Artie Fartie, het handboek vol kunstzinnige tips voor niet zo creatieve ouders, met allemaal leuke knutseltips voor een kinderfeestje, maar nu eerst een lofzang op het poesie album.

Tijdens het doorbladeren van de catalogus van Loopvis zagen we het boekje waar iedereen vroeger op het schoolplein mee onder de arm liep staan. Loopvis schrijft: terug van weggeweest. Vergeet de voorgekauwde teksten in vriendenboekjes. Leve het poesiealbum!

Wat een goed idee! Ik beleefde vroeger ook veel plezier aan het schrijven van een gedichtje in een poesie abum van een vriendin en helemaal aan het mooi maken van de pagina met überkitcherige poesieplaatjes. Maar wat was het ook leuk om te zien wat een vriendin voor je had gemaakt. Soms werd je opvallend verrast door een prachtige creatie of zag je dat er een bladzij uitgescheurd was, omdat de eerste creatie mislukt was. Prachtige herinneringen aan een boekje vol met (vaak) moraliserende spreukjes.

image

Je kunt natuurlijk bij bol.com kijken voor een paar typische ouderwetse poesie albums, maar bij  Loopvis verkopen ze hele leuke eigentijdse albums met tekeningen en bijpassende poesieplaatjes van de geprezen illustrator Pieter Gaudesaboos.

Kortom: Met een poesie album als cadeau, heb je in ieder geval iets origineels in handen. Lang leven het poesie album!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s