Speuren naar kabouters

imageBij de herfst horen paddenstoelen en bij paddenstoelen horen kabouters. Het is dan ook een superleuk idee om op een feestje een kabouterspeurtocht uit te zetten. Om inspiratie op te doen, belden we met informatiecentrum De Noordwester op Vlieland waar ze een heuse kabouterspeurtocht hebben uitgezet. Baliemedewerkster Maaike Visser vertelt.

“Nadat je een kaartje hebt gekocht, krijg je van ons een dikke stok uit het bos met daar een knapzak aan bevestigd. In die zak zitten: een rode kaboutermuts, een puzzelboekje met foto’s en kleurpotloden. Aan de hand van de foto’s doe je de speurtocht. Je zoekt even buiten het dorp aan de wadkant het bordje Unesco Wereld Erfgoed waarna je een stukje richting de vuurtoren loop en halverwege de weg het bos in loopt. Daar voer je alle opdrachten uit: zoek die en die boom, ga drie stronken naar rechts, kijk naar de hemel en draai drie rondjes etc…

Als je alle plaatjes uit het puzzelboekje gevonden hebt, kom je uiteindelijk uit bij een kabouterhuisje – dat in een echte boomstonk verstopt zit – in de vorm van een paddenstoel. Er wonen miniatuur kabouters, een poes, een paar muizen… Een echt kabouterhuisje dus. Iemand uit het dorp heeft er zelfs een trappenhuisje bij gebouwd!

Als je het kabouterhuisje hebt gevonden trakteren wij weer in het informatiecentrum op kabouterpannenkoekjes (poffertjes) en ranja. Maar je moet wel eerst met onze eigen grote kabouter op de foto zijn geweest!

De speurtocht is leuk vooral leuk voor kinderen van vier tot en met negen. Maar denk er niet te gemakkelijk over. Volwassenen moeten vaak ook nog wel even helpen met het vinden van het item dat op de foto staat!

 

Advertenties

One thought on “Speuren naar kabouters

  1. Pingback: Knutselen met appels. | Hiep en Hoera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s