Als de blaadjes vallen, gaan we lekker lezen

Hoofdfoto.jpg

De herfst is natuurlijk het seizoen bij uitstek om lekker opgekruld in een stoel, met een warme kop thee een heerlijk boek te lezen of voor te lezen.
Tegelijk is het ook het seizoen om er op uit trekken, bijvoorbeeld naar het bos, om alle bijzondere dingen die de natuur in de herfst te bieden heeft te onderzoeken.
Genoeg aanknopingspunten voor Kirsten van SpeelBoek Amersfoort om weer een paar heel mooie titels voor ons uit te zoeken.

mama-wat-zit-er-op-mijn-kop
Mama, wat zit er op mijn kop?- Yoko Heiligers (SpeelBoek €14,95)

Allereerst liet ze me kennismaken met de bijzondere boeken van Yoko Heiligers, voor het thema herfst koos zij voor: Mama wat zit er op mijn kop? Over een jong hert dat niet begrijpt wat de knobbels op zijn kop zijn. Het boek neemt je mee op een tocht op weg naar de vader van het hertje die vast het antwoord op die vraag weet. Onderweg bedenkt het hertje de prachtigste functies voor de knobbels op zijn kop. Het boek is prachtig geïllustreerd en ook de andere boeken van Yoko zijn zeer de moeite waard.

het-gruffalo-herfst-speurboek
Gruffalo Herfst Natuurspeurboek -Julia Donaldson (SpeelBoek €7,50)

Bij ons thema lente hadden we ook al een gruffalo doeboek, niet helemaal origineel dus, maar het blijven fantastische cadeau boeken en ook de herfstvariant is weer superleuk, voor een mooi prijsje.

ik ben een muis.jpg
Ik ben een muis,Gouden Blokboekje -Ole Risom (SpeelBoek €9,95)

Een klassieker met zulke prachtige nostalgische plaatjes, ik had zelf vroeger ook prentenboeken met tekeningen van J.P. Miller. Prachtige tijdloze illustraties.
Mila de muis gaat op bezoek bij haar vrienden en buren. Ze praat met de sprinkhaan en de schildpad, ze kijkt naar de bijen en ontmoet de specht. Maar als de vriendelijke muis de uil ziet, rent ze hard weg.

het-grote-buitenboek
Het grote buitenboek, duizend ideeën voor buiten -Judith Drews (SpeelBoek €26,95)

Dit is een superdik boek (440 bladzijden in 11 hoofdstukken). Boordevol prachtige foto’s, illustraties en teksten waarmee je ontzettend veel in de natuur kunt ontdekken. Ik kan hier een heel lang verhaal gaan vertellen waarom dit zo’n geweldig boek is, maar beter is het om het zelf te gaan bekijken want het is zo veelzijdig dat het niet in woorden te vangen is.
Voor natuurliefhebbers vanaf 7 jaar.

mijn-eerste-buitenboek
Mijn eerste buitenboek -Nicola Davies (SpeelBoek €19,50)

Nog een buitenboek, heel mooi geïllustreerd en heel geschikt als cadeau bij de geboorte of in de eerste jaren.
Kikkers kwaken in het voorjaar, op een zomerse dag zoemen de bijen, herfstbladeren dwarrelen door de lucht, vogels laten sporen achter in de sneeuw. Het zijn de eerste indrukken die de natuur op een kind maakt. Dit is een opmerkelijk boek waar gedichtjes, recepten, feiten en indrukken elkaar afwisselen. Van strandjutten tot eendjes voeren, van het kijken naar eekhoorntjes en wormen tot het maken van een bramentaart of een vetbol. Het herinnert ons eraan, dat de natuur direct buiten onze voordeur begint en dat er veel te beleven en ontdekken valt. De teksten zijn geschreven door kinderboekenschrijfster en bioloog Nicola Davies. De adembenemende illustraties zijn gemaakt door de getalenteerde Mark Hearld. Overal waar je kijkt worden we omringd door pure schoonheid, als we er maar oog voor hebben.

zaklamp
Zaklamp -Lizi Boyd (SpeelBoek €14,99)

Deze keer bewaarde we het lekkerste voor het laatste. De zaklamp is een boek dat bewijst dat woorden soms gewoon overbodig zijn. Prachtig geïllustreerd over een kind dat ’s nachts in het bos op onderzoek gaat met een zaklamp. Een juweeltje als je van prentenboeken houdt.

Anne

 

Advertenties

2 thoughts on “Als de blaadjes vallen, gaan we lekker lezen

  1. Pingback: Knutselen met appels. | Hiep en Hoera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s