Najaarsfilms! Welke zijn leuk voor een kinderfeestje?

Het is herfst en dus zijn de najaarsfilms bekendgemaakt! We hebben de kinderfilms eruit gevist en naar de trailers gekeken om te zien of het wat is voor een kinderfeestje. Sla je slag!

missperegrine_334x518
Miss Peregrine’s Home for Pecular Children

Jake besluit de aanwijzingen van zijn overleden grootvader te volgen en komt uit bij een magische plek: mevrouw Peregrine’s weeshuis voor bijzondere kinderen. Maar als hij kennismaakt met de bijzondere gaven van de bewoners wordt het mysterie steeds groter en gevaarlijker. Jake ontdekt dat zijn eigen ‘bijzondere’ gave het enige is dat zijn nieuwe vrienden kan redden.
Wat we ervan vinden op basis van de trailer: Een typische film van regisseur Tim Burton. Prachtige en kleurrijke creaties en een spannend verhaal.
Leeftijd: vanaf 12 jaar
Release: 29 september

 

MEESTERSPION

FOTOGRAFIE: JAAP VRENEGOOR

Meesterspion
De 11-jarige Tim verhuist naar een hotel aan de kust. Hij kan maar moeilijk wennen. Tot hij Simon ontmoet. Simon is een oud-spion en moet nog een misdaad uit het verleden oplossen. Tim moet hem daarbij helpen.
Wat we ervan vinden op basis van de trailer: Een superleuk Nederlands verhaal van de makers van Mees Kees. Niet al te spannend, maar spannend genoeg.
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Release: 5 oktober

petesdragon

Peter en de Draak / Pete’s Dragon
De tienjarige Pete woont samen met zijn beste vriend Elliott in het bos. Alleen…Elliott is een draak. Aan hun leven samen komt teen einde als boswachter Grace Peter ontdekt. Ze kan niet geloven dat hij al jaren in het bos woont. Dan ontmoet ze Elliott.
Wat we ervan vinden op basfis van de trailer: Dat is een tranentrekker van jewelste. Prachtig vormgegeven, maar hoe kun je ook anders verwachten van Disney.
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Release: 5 oktober

nine_lives_poster
Nine Lives
Tom Brand is succesvolle zakenman die zijn vrouw en dochter verwaarloost. Voor de verjaardag van zijn dochter moet hij een kat kopen. Dat gaat niet helemaal goed, want hij komt als kat weer de dierenwinkel uit. Hij krijgt een week de tijd om zijn relatie met zijn familie te verbeteren of zal voor altijd een kat blijven.
Wat we ervan vinden op basis van de trailer: Grappig bedacht, maar of de leeftijdsgrens van 6 helemaal goed gekozen is, betwijfelen we. Eerder 8 jaar.
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Release: 5 oktober

siv-gaat-logeren
Siv gaat logeren / Siv sover Vilse

Deze Zweeds / Nederlandse film gaat over Siv die gaat slapen bij haar vriendinnetje Cerisia. Maar als de klok twaalf uur geslagen heeft, beginnen er dingen mis te gaan…
Wat we ervan vinden op basis van de trailer: Verhaal waarbij werkelijkheid en fantasie door elkaar lopen. Of de allerkleinsten dit zullen begrijpen, vragen we ons af…
Leeftijd: Alle
Release: 12 oktober

uilenbalposter1
Uilenbal
Uilenbal gaat over de 8-jarige Meral. Ze is net verhuisd en wil graag nieuwe vrienden maken op school. Op haar nieuwe kamer ontdekt ze de muis Piepiep en neemt hem mee op schoolkamp. Dankzij Piepiep sluit Meral onverwachts vriendschappen. Maar ja, Piepiep raakt natuurlijk zoek…
Wat we ervan vinden op basis van de trailer: Kamp, bos en een zoekgeraakte muis, zijn natuurlijk goede ingrediënten voor een geslaagde film.
Leeftijd: Alle
Release: 12 oktober

ma-vie-de-courgette
Mijn naam is Courgette / Ma vie de courgette
Courgette is de bijnaam van een 9-jarige jongen. Na de plotselinge dood van zijn moeder wordt Courgette opgevangen door politieman Raymond die hem naar een opvangtehuis brengt. Gelukkig woont Camille daar ook. Door haar begint hij zich thuis te voelen.
Wat we ervan vinden op basis van de trailer: Een aandoenlijke, bekroonde stop-motionfilm. Misschien een tikkeltje aan de zware kant.
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Release: 12 oktober

de-club-van-sinterklaas-en-geblaf-op-de-pakjesboot_21896_600_0_90
De Club van Sinterklaas & het geblaf op de pakjesboot
Een stelletje slechteriken spuit op de pakjes op de stoomboot de zogenaamde blafspray. Want dan krijgen de kindertjes straks de blafhoest. Maar nu krijgen de pieten de blafhoest op de boot en dat is helemaal niet handig met het echte hondje dat ook aan boord is en teruggebracht moet worden naar het baasje. Het loopt helemaal in het honderd. Lukt het Sinterklaas en de bekende Clubpieten om de cadeautjes op tijd te ontsmetten én het hondje veilig thuis te brengen?
Wat we ervan vinden op basis van de trailer: Eerlijk? We vinden het onderwerp een beetje gezocht, maar de uitvoering ziet er behoorlijk kleurrijk uit.
Leeftijd: Alle
Release: 12 oktober 2016

hartbeatposter01
Hart Beat
Zoë wordt in de stromende regen op de fiets wordt aangereden door de tourbus van Mik een Nederlandse superster à la Justin Bieber. Zoë moet eigenlijk helemaal niets van zijn muziek hebben, maar omdat ze allebei een klik met muziek hebben, springt er toch een vonk over. Maar kan de liefde stand houden?
Wat we ervan vinden op basis van de trailer: Heerlijke film om bij weg te zwijmelen.
Leeftijd: Vanaf 6 jaar
Release: 12 oktober

trolls-poster-3-500x1000
Trolls

Poppy is een trol met het talent om in een oogwenk uit te barsten in muzikale mash-ups. Ze onderneemt samen met de altijd sombere trol Knoest een reddingsmissie om haar vrienden te redden uit de handen van de duistere Bergens en hun leider, Koning Gristle. Poppy zal alles op alles moeten zetten en kleur moeten bekennen om de reddingsmissie tot een goed einde te kunnen brengen.
Wat we ervan vinden op basis van de trailer: Eerlijk? We hebben bovenstaande tekst letterlijk van de site van Pathé gehaald, omdat we niet zoveel verstand hebben van trollen en duistere Bergens. MAAR, als je van deze kleurrijke poppetjes houdt en ze kent, zijn ze vast ontzettend leuk. En de muziek is echt supervrolijk!
Leeftijd: Vanaf 6 jaar
Release: 12 oktober

a-monster-calls-poster
A Monster Calls

Een twaalfjarige jongen vlucht in een fantasiewereld voor monsters en sprookjes om maar niet te hoeven denken aan zijn zieke moeder en de pesterijen op school.Let op: Nederlands ondertiteld, kinderen moeten dus goed mee kunnen lezen!
Wat we ervan vinden op basis van de trailer: Het ziet er prachtig uit, maar de thema’s zijn een beetje zwaar voor tijdens een kinderfeestje. En kinderen die snel bang zijn, zijn helemaal aan het verkeerde adres.
Leefijd: Vanaf 12 jaar
Release: 3 november

Advertenties

One thought on “Najaarsfilms! Welke zijn leuk voor een kinderfeestje?

  1. Pingback: Knutselen met appels. | Hiep en Hoera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s