Appels plukken in de boomgaard!

img_0004Oké, de periode waarin het moet gebeuren is misschien een beetje kort, maar als je in de gelegenheid bent, is het wel een superleuke activiteit: met z’n allen appels plukken in een echte boomgaard! Of peren natuurlijk, dat kan ook.

Ik kwam op het idee, omdat ik zelf laatst appels ging plukken met mijn familie. We hadden mijn schoonvader een appeladoptieboom bij Landgoed de Olmenhorst in Lisserbroek cadeau gedaan voor z’n verjaardag en aangezien het nu pluktijd is moesten de appels van de boom gehaald worden. Heel gezellig allemaal.

Dus belde ik even met de Olmenhorst om te vragen wat de mogelijkheden voor een kinderfeestje zijn. Nou, die zijn heel simpel: je kunt op plukdagen (zie hier) met de jarige en de gasten komen. Neem een eigen mand of tas mee en plukken maar. De receptie wijst je de weg, want je mag niet overal plukken. Op plukdagen zijn ateliers open om te bezoeken, is er theater (wel betalen) en staat er een springkussen. Ook is er genoeg gelegenheid om wat te eten (appeltaart!) en te drinken (appelsap!).

Hoe pluk je? Leg je hand onder om de appel,  pak met de andere hand het steeltje vast en kantel de appel zo naar boven.

Eenmaal uitgeplukt en gespeeld (wel even de appels afrekenen) kun je er thuis met z’n allen een appeltaart van bakken. Wil je ze liever nog even bewaren, leg ze dan in een mand of tas in de schuur.

Ook een plukfeestje geven? Kijk voor appelgaarden bij jou in de buurt!

 

 

 

 

Advertenties

One thought on “Appels plukken in de boomgaard!

  1. Pingback: Knutselen met appels. | Hiep en Hoera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s