Pas op! Monsters!

startfoto-sien-en-co

Gea van Sien en co maakte ook dit thema weer een heel leuk blog voor ons:

Het is alweer oktober, de griezelmaand bij uitstek. Wij leven elk jaar weer toe naar 31 oktober dankzij onze dochter, als een echt Halloween kind geboren op deze dag :). We kunnen het dan ook niet laten in elke verjaardagstaart een stukje Halloween te stoppen. Qua knutselen zijn de mogelijkheden weer eindeloos. Er is zoveel te vinden op Pinterest. En de allerleukste knutsels heb ik voor jullie uitgewerkt.
Grappig griezelige spin

Sien en Co Pas op monsters grappig griezelige spin maken Hiep en Hoera.jpg

Brr spinnen, ik ben er in ieder geval erg bang voor. Maar voor deze spin hoef je niet bang te zijn, daar is hij gewoon te grappig voor. En veel heb je er niet voor nodig. Een styropor ā€“ piepschuim – balletje (geen must), lijm, wol in verschillende kleuren, chenille draden, een schaar, een naald en beweegbare ogen in verschillende formaten.

spin-collage

Het styropor balletje gebruik ik als basis om de wol omheen te winden en een mooi rond lijfje te krijgen. Maar je kunt natuurlijk ook alleen met wol aan de slag gaan. Gebruik de lijm om het garen aan het balletje vast te maken, iets laten drogen en dan kunnen de kinderen aan de slag. Wind het garen om het balletje, wissel daarbij de verschillende kleuren af. Knoop de uiteinde simpelweg aan elkaar vast om van kleur te wisselen. Is het lijfje klaar? Hecht dan het uiteinde af met de naald. De poten heb ik vastgezet door met de naald een gaatje te maken in het balletje en vervolgens de pootjes hierin te doen en met wat lijm vast te maken. Ik heb twee kleuren chenille per poot gebruikt voor het effect. Nu nog de ogen bevestigen en je spin is klaar!

Monsterlijke versiering

Sien en Co Pas op monsters Monsterlijke versiering maken Hiep en Hoera.jpg

Bij een griezelig feestje hoort natuurlijk ook monsterlijke versiering. En die maak je gewoon zelf met textieldraad (of bijvoorbeeld dikke wol of tule), karton, vilt en styropor balletjes. Verder heb je wel nog lijm (doorzichtig opdrogend) en een schaar nodig om het in elkaar te zetten.

monster1.jpg

Maak van stevig karton een ring. Dit is een klus die je het beste als ouder zelf even kunt doen. Vervolgens gebruik je het textielgaren om de ring rondom te bekleden. Het monster mag lekker vol worden. Het monster wordt afgemaakt met styropor ogen, tanden en hoorntjes van vilt.

monster 2.jpg

Boekenlegger van monsterformaat

Sien en Co Pas op monsters boekenlegger van monster formaat  maken Hiep en Hoera.jpg

Een boekenlegger is altijd handig om te hebben en de boekenlegger van monster formaat is nog leuk om te maken ook. De boekenlegger wordt gemaakt van stevig gekleurd karton, chenille draden en wiebelogen. Verder heb je een schaar, eventueel een kartel schaar, een hobby mesje, een prikpen, lijm en stiften nodig.

boekenlegger 1.jpg

Plak eerst twee vellen karton op elkaar om een stevige basis te krijgen. Knip nu een rechthoek van ongeveer 7 x 17 cm. Knip de bovenkant iets rond omhet hoofd te vormen. Ik heb hierna met een kartelschaar een leuk randje gemaakt. De neus maak je door eerst de twee rechte lijnen te snijden en daarna de ronding van de neus. Ook hier heb ik met de kartelschaar een randje gemaakt. Maak nu de details met de chenilledraden, wiebelogen en stift. De boekenlegger is nu klaar.

boekenlegger-2

Nog een leuke tip: De boekenlegger is ook goed te gebruiken als memo houder ļŠ.

De bekerspin

sien-en-co-pas-op-monsters-beker-spin-maken-hiep-en-hoera

Tot slot nog een kleine toegift, de bekerspin. Dit knutselwerk is lekker goedkoop qua materiaal en snel gemaakt. Handig om dus even tussendoor te doen. Ik heb chenille draden, een papieren beker, wiebelogen, verf, een kwast en een prikpen gebruikt om de bekerspin te maken. Laat de kinderen de beker zwart verven en laat dit wat drogen. Als de beker droog is kunnen de details worden aangebracht met verf en de wiebelogen worden opgeplakt. De poten worden gemaakt met chenilledraden. Met een prikpen prikken de kinderen voorzichtig gaatjes in de beker en daar worden de draden doorheen getrokken. Knip de pootjes op maat en buig ze in vorm en dan is de bekerspin klaar.

bekerspin

Tip: Je kunt natuurlijk in plaats van een spin ook leuke monsters maken ;).

Monsterlijk veel knutselplezier!

Gea

Meer inspiratie nodig of een mooi knutselpakket kijk dan eens op Sien en co, wij hebben in ieder geval weer een heleboel leuke knutselinspiratie opgedaan.

 

Advertenties

2 thoughts on “Pas op! Monsters!

  1. Pingback: Spannende feestjes | Hiep en Hoera

  2. Pingback: Wiebeloogjes op Hiep en Hoera | Hiep en Hoera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s