Happy Halloween met De Kinderkookshop

pompoen lampion.jpg

Halloween wordt in Nederland steeds vaker gevierd. Doe jij al mee? Leuk om ook iets lekkers te maken! Wat kun je doen?

Een mooie lampion
Maak een mooie lampion van een pompoen! Best even werk, maar ook heel leuk om samen met de kinderen te maken en te bedenken hoe je hem precies gaat maken. En de inhoud van de pompoen kun je nog prima gebruiken in de keuken! Lees in onze blog Halloween met kinderen hoe!

cupcake-vormpjes-halloween

Een leuke traktatie
Natuurlijk wordt er lekker gesnoept met Halloween! Maak je leuke cupcakes speciaal voor Halloween? Dan zijn deze cupcakevormpjes voor Halloween leuk!
Of vind je het leuk om deze spookjes te maken? Niet ingewikkeld, beloofd!

spookje-traktatie-halloween

100 g witte fondant of marsepein
50 g poedersuiker
10 marshmallows
10 cakepopstokjes of satéprikkers
20 oogjes (decoratieballetjes) OF een decoreerstift

1 Steek de marshmallows op de prikkers. Maak van de poedersuiker een beetje lijm. Hiervoor roer je ongeveer 50 g poedersuiker en een paar druppels water door elkaar.
2 Rol de fondant of marsepein uit op een met poedersuiker bestoven werkblad. Steek met een ronde vorm van 10-12 cm doorsnee cirkels uit.
3 Nu kun je de oogjes plaatsen. Dat is het makkelijkst te doen als de ‘spookjes’ nog plat op je werkblad liggen. Druk voorzichtig twee inkepingen in iedere cirkel fondant of marsepein met bijvoorbeeld het cakepopstokje (om de plek te bepalen is het handig de cirkel vast even over de marshmallow te draperen). Druppel wat poedersuikerlijm hierop en druk de oogjes vast. Haal het teveel aan lijm weg met wat keukenpapier. Nog makkelijker is een decoreerstift. Druppel dan simpelweg twee oogjes op de platte spookjes.
4 Als de oogjes gedroogd zijn, kun je de spookjes afmaken. Doop de marshmallows voorzichtig in de poedersuikerlijm en vouw daarna losjes het spookkleedje eroverheen.

spook-halloween-koekjesvorm

Halloween-koekjes of -broodjes
Ook heel leuk om te maken zijn speciale koekjes of broodjes voor Halloween. Met deze Halloween-uitstekers kun je alle kanten op! Maak lekkere koekjes die je decoreert met witte en zwarte glazuur – of witte en pure chocola. Met de spookjes- en doodskopvorm kun je ook heel leuk witte boterhammen uitsteken, voor de griezeligste broodjes ooit!

Heel veel griezelplezier gewenst! Kijk eens bij De kinderkookshop voor meer leuke recepten en producten voor de feestdagen!

Dit was de helaas de laatste blog die Anouk voor ons maaktje, wij wensen haar heel veel succes met de kinderkookshop.

Advertenties

One thought on “Happy Halloween met De Kinderkookshop

  1. Pingback: Spannende feestjes | Hiep en Hoera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s