Lekker griezelen met een goed boek

startfoto-collage

We hebben het al eerder gezegd, monsters, griezels en andere spannende dingen is duidelijk een thema dat erg aanspreekt, want er is ontzettend veel leuks te vinden.

Nu is het bij SpeelBoek natuurlijk altijd al een walhalla van prachtige boeken, maar deze keer was de keuze echt enorm. We zouden kunnen vertellen dat er een nieuwe Dolfje weerwolfje is (altijd een succes) of dat de griezelbus opnieuw is uitgegeven (deze keer met artwork van de illustrator van de Nederlandse versie van Harry Potter, extra spannend dus). Maar die titels weten jullie vast zelf ook wel te vinden, daarom heeft Kirsten weer een aantal titels voor ons uitgezocht die iets minder bekend zijn.

knekelstad-collageKnekelstad is in rep en roer, iemand heeft iets engs gezien en naarmate het verhaal vordert wordt dat “ding”steeds enger. Door welk gevaar wordt het rustige Knekelstad in Skeletland bedreigd? De fameuze detective Sherbot Holmes gaat op onderzoek uit. Superleuk verhaal en prachtig geïllustreerd, ook voor volwassenen erg leuk om voor te lezen door de vele woordgrapjes die er in zitten.

Knekelstad– Joëlle Jolivet & Jean-Luc Fromental (SpeelBoek €19,90)

tekenboek-collageAltijd leuk als verjaardagscadeau, tekenboeken die je zelf af mag maken. We konden niet kiezen welke van de twee het griezeligst was en daarom tippen we ze allebei. Wat deze boeken extra leuk maakt is het feit dat er verschillende illustratoren aan mee werkten waardoor je echt hele verschillende opdrachten krijgt.

Bedenk bullebakken, braveriken en andere beesten– Lemniscaat (SpeelBoek €12,50)
Maak monsters, mensen en andere mormels– Lemniscaat (SpeelBoek €12,50)

yeti-collageDit boek zou je het liefst aan de muur hangen, zo mooi zijn de illustraties. De hoofdpersoon in dit boek gaat op reis op zoek naar de Yeti omdat ze wil weten of hij echt bestaat. Bijzonder is dat de Yeti op elke bladzijde met haar meereist (zie jij hem?), het enige dat ze moet doen is omkijken, zal ze dat durven?

Yeti– Taï-Marc Le Thanh & Rébecca Dautremer (SpeelBoek €20,00)
De kleine heks collage.jpgWat is er nu fijner om met een mooi boek weg te kruipen in een lekker warm hoekje deze donkere dagen. Benjamin Lacombe is een illustrator die ik zelf al heel lang volg en die heel goed binnen ons thema, past omdat zijn tekeningen altijd iets mysterieus en spannends uitstralen. De kleine heks gaat over Liesbeth die op zolder bij haar oma een mysterieus boek ontdekt waaruit blijkt dat haar oma een heks is, zou zij dan ook..?
Al geschikt vanaf 5 jaar
De kleine heks– Benjamin Lacombe & Sébastien Perez (SpeelBoek €15,95)
de-bijzondere-kinderenMisschien heb je het al meegekregen maar dit boek is inmiddels verfilmd en draait momenteel in de bioscoop. Bijzonder aan het verhaal is dat de auteur het verhaal heeft bedacht rond bijzondere foto’s die hij heeft verzameld. Al deze foto’s staan ook in het boek, het is een duister en spannend verhaal. Niet geschikt voor de kleintjes dus, maar ik moet zeggen dat ik hem denk ik zelf op mijn lijstje voor Sinterklaas zet.
De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine– Ransom Riggs (SpeelBoek €19,95)
De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine– Filmeditie (SpeelBoek €12,50)
gruffalo-kookboekWe kunnen natuurlijk geen monster en griezel thema hebben zonder die goede ouwe Gruffalo. Deze keer zetten we het Gruffalo kookboek in het zonnetje, want hoe spannend is het om oranje ogen, gifgroene wratten of een heuse Gruffalo taart te maken. Je vindt alle recepten hiervoor in dit boek en nog veel meer. (Bedenk me net dat dit ook een supercadeautje voor Kian is die graag wil leren koken en heel erg van spannende dingen houdt).
Gruffalotaart en andere recepten– Julia Donaldson (SpeelBoek €14,95)
fantastic-beastsTenslotte nog een mooi kleurboek voor de wat grotere kinderen (en alle fans van Harry Potter). Het kleurboek bij fantastic beasts and where to find them.
Fantastic Beasts and Where to Find Them: Magische personages en plaatsen – kleurboek (SpeelBoek €14,99).
Anne
Advertenties

One thought on “Lekker griezelen met een goed boek

  1. Pingback: Spannende feestjes | Hiep en Hoera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s