Winters knutselen met Sien en co

startfoto.jpg

Knutselen in het thema winter, daar kan ik wel wat mee. Een heleboel zelfs, maar ik moest een keuze maken. En dus zijn het deze drie geweldige knutsels geworden. Dus pak maar gauw je knutselkit en ga aan de slag!

Sneeuwpop lichtje

In deze donkere dagen brengt deze sneeuwpop wat licht in huis. Voor het maken van het sneeuwpop lichtje heb je het volgende nodig: een groentepotje, nep sneeuw, lijm, rode wol, een pomponmaker of karton, een schaar, een beetje oranje Foam klei, twee zwarte knopen en twee chenille draden (rood en wit).

Smeer het potje helemaal in met lijm en rol het door de sneeuw zodat het hele potje bedekt is.

sneeuwpoplichtje stap 1.jpg

Maak twee rode pompons met de pomponmaker. Heb je deze niet in huis dan kun je natuurlijk ook met karton de pompons maken. Draai de twee chenille draden in elkaar. Plak de pompons vast met de chenille draden ertussen. Maak het gezichtje met een stukje chenille draad als mond, de knopen als ogen en gebruik de klei om de neus te maken. Laat de lijm even goed drogen en je sneeuwpop lichtje is klaar.

sneeuwpoplichtje-stap-2

Sokken sneeuwpop

De sokken sneeuwpop mocht gewoon niet ontbreken. Hij is te schattig. Simpel te maken van een witte en een gekleurde sok en rijst. Verder heb je wat oranje vilt, wit garen, drie knopen, een zwarte stift, een rood potlood en een schaar nodig.

Vul de witte sok tot aan de hak met de rijst. Door een breed glas te gebruiken is het vullen voor kinderen makkelijker. Bind een stukje witte garen strak om de sok om deze af te sluiten en knip de rest van de sok er af. Bind op één derde van de sok nog een stukje witte garen om het hoofdje te vormen.

soksneeuwpop stap 1.jpg

Doe de gekleurde sok op het hoofdje en vouw een randje om. Bind een stukje witte garen strak om de sok en knip de rest van de sok er af. Knip uit dit restje een lang stuk voor de sjaal en bind deze om de nek. Plak 3 knopen onder elkaar op de buik. Maak met vilt een neusje door een driehoekje uit te knippen en deze in elkaar te draaien en vast te lijmen. Plak de neus vast en gebruik de zwarte stift om de ogen en de mond te maken. Maak met de rode stift rode wangen. Lief is hij hè?

soksneeuwpop-stap-2

Winterse versiering

Deze winterse versiering is gemaakt van zoutdeeg. Zoutdeeg maak je door één kop zout te mengen met één kop bloem en een halve kop water. Kneed dit tot een stevig zoutdeeg.

Maak het deeg plat en gebruik een rond bakje om een cirkel uit het deeg te steken. Maak met je vinger drie cirkels in het deeg vlak boven elkaar en maak boven in het deeg een gaatje. Bak nu het deeg in een oven op 200 ̊C gedurende twee tot drie uur. Laat hierna de versiering goed afkoelen.

winterse-versiering-stap-1

Oeps….. Ook bij mij gaat het wel eens fout. Ik had gewoon het verkeerde pak gepakt en zelfrijzend bakmeel gebruikt in plaats van bloem. Gelukkig kwam ik er na 45 minuten bakken achter 😉 omdat het huis naar koekjes begon te ruiken. En dat kon ik me niet herinneren van de laatste keer. Ondanks mijn foutje kon ik de versiering gelukkig wel afmaken. Met iets meer reliëf dan jullie zullen krijgen omdat het wat meer gerezen is.

De winterse versiering maak je af door het te schilderen. De cirkels worden wit om de sneeuwpop te maken. De rest maak je blauw. Laat dit wat drogen. Maak de sneeuwpop af en geef hem armen, een warme sjaal, en natuurlijk een gezichtje. Nu de sneeuw nog naar beneden laten dwarrelen. Door het gaatje bovenin kun je een lintje of wat garen doen om je versiering op te hangen.

winterse-versiering-stap-2

Ik ben natuurlijk benieuwd naar jullie resultaten!

Veel knutselplezier.

Gea | Sien en Co

One thought on “Winters knutselen met Sien en co

  1. Pingback: Winter | Hiep en Hoera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s